Almanlar Erdoğan'a karşı harekete geçti

Alman siyasetçi, sanatçı ve aktivistlerin bulunduğu çok sayıda kişi PKK operasyonlarından dolayı Erdoğan hakkında suç duyurusunda bulundu.

Almanlar Erdoğan'a karşı harekete geçti
Almanlar Erdoğan'a karşı harekete geçti
GİRİŞ 27.06.2016 20:07 GÜNCELLEME 27.06.2016 20:44
Bu Habere 141 Yorum Yapılmış

Terör örgütü PKK hem kırsalda hem de şehirlerde bitme noktasına gelince, Almanlar artık açıktan örgüte destek vermeye başladılar. 

Britta Eder ve Petra Dervishaj adlı iki Alman avukat, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında güneydoğu illerinde savaş suçu ve insanlığa karşı suç işlediği gerekçesiyle suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı.

Eder ve Dervishaj suç duyurusunu Karlsruhe kentindeki Federal Başsavcılığa yaptıklarını belirtti.

DW'de yer alan habere göre; Şikayet dilekçesinde Erdoğan'ın yanı sıra aynı gerekçelerle eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, polis ve ordu yetkililerinin isimleri de bulunuyor.

Berlin'de bir basın açıklaması yapan avukatlar, güneydoğu illerindeki operasyonlarda hayatını kaybeden iki kişinin yakınları ve bir HDP milletvekilini temsil ettiklerini belirtti. Suç duyurusuna Alman politikacılar ve sivil toplum kuruluşları da katıldı.

Suç duyurusu yapanlar arasında Sol Parti milletvekillerinden Andrej Hunko, Harald Weinberg ve Ulla Jelpke ve şarkı sözü yazarı Konstantin Wecker de yer alıyor.

Merkezi Köln'de bulunan Uluslararası Hukuk ve Demokrasi Derneği MAF-DAD adlı örgüt de şikayetçi listesinde bulunuyor.

YORUMLAR 141
  • Terazi 7 yıl önce Şikayet Et
    gene birleşti yedi düvel... önce böyle şık demokratik görünümlü üstümüze üstümüze gelecekler, borularının ötmediğini gördükleri yerde önce iti köpeği saldırtacaklar, ki saldırttılar, sonra da kendileri saldıracak
    Cevapla
  • cengiz 7 yıl önce Şikayet Et
    Bunları incirlikten def etmek lazım.
    Cevapla
  • 16spor 7 yıl önce Şikayet Et
    bu daha iyi günleriniz,hasta madam avrupa.sizin feriştahınız gelse bi iznillah yel kayadan ne alırsa onu bile alamazsınız.artık dibe doğru çekecez sizi ALLAHIN İZNİYLE sizin için son yaklaşıyor.
    Cevapla
  • Serha 7 yıl önce Şikayet Et
    Ya birde hukukçu. Olacaklar yasa ortada kurulu bir devleti yıkmaya calidiyorsun birde haklilar diyorsun sehit aileleri de Almanya dava açsin.
    Cevapla
  • azad 7 yıl önce Şikayet Et
    canınız cehenneme
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye'ye en fazla yatırım yapan yabancılar belli oldu
Fena saçmaladı! Özgür Özel'den ilginç darbe çıkışı: ‘Onlar yaparsa teslim olurum’