Kadir Topbaş'tan Rusya'ya iade-i ziyaret

İBB Başkanı Kadir Topbaş, kendisini geçen yıl ziyaret eden Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyanin’e iade-i ziyarette bulunacağını söyledi.

GİRİŞ 28.06.2016 00:41 GÜNCELLEME 28.06.2016 11:11
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

İstanbul’da 10-20 Temmuz tarihleri arasında UNESCO Dünya Miras Komitesi 40.Oturumunun yapılacak olması dolayısıyla yerli ve yabancı basın mensuplarının da katılımıyla basın toplantısı düzenlendi. 

Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın katılımıyla gerçekleştirilen basın toplantısında UNESCO oturumuyla ilgili bilgiler verildi.

Bir gazetecinin Başkan Topbaş’a, “Geçen yıl Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyanin size ziyarette bulunmuştu. Siz de kendisine iade-i ziyarette bulunmayı düşünüyor musunuz?” yönündeki sorusuna Başkan Topbaş şu yanıtı verdi:

“Geçen ay Rusya Federasyonuna bağlı Tataristan’ın Kazan kentinde bir toplantıya katıldık. Görüşmeler sırasında özellikle biz yerel yöneticilerin devletler arası ilişkilerin gelişmesi konusunda bizlere büyük görevler düştüğünü söyledik. Türkiye ve Rusya arasındaki ilişkilerin gelişmesinden yana olduğumuzu, bu dönemin ne Türkiye ne de Rusya’ya fayda getirmediğini, halklarımızın da bunu istemediğini söyledik. Sayın Moskova belediye başkanına kendilerine bir iade-i ziyaret yapma huşunda mektup gönderdik. Kendilerinin programları müsait olduğunda bir iade-i ziyaret yapacağım. Yerel yöneticiler olarak bizler yerel diplomasiyi çok önemsiyoruz. Barışa da önemli katkı sunacağını inanıyoruz.”

YORUMLAR 1
  • yahya 7 yıl önce Şikayet Et
    Simdi ozur dileyip tazminat odeyip baristikmi
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Yeni bir “Yakup’un keçisi damdan düştü” vakası
TikTok'a yasak! ABD Başkanı Biden imzayı attı