İsrail ile anlaşma imzalandı!

Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu, İsrail ile yürütülen müzakerelerin ardından varılan mutabakatı Bakanlıkta imzaladı.

İsrail ile anlaşma imzalandı!
İsrail ile anlaşma imzalandı!
GİRİŞ 28.06.2016 11:16 GÜNCELLEME 28.06.2016 12:11
Bu Habere 52 Yorum Yapılmış

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Sinirlioğlu, İsrail ile varılan mutabakata bugün saat 11.00'de Dışişleri Bakanlığı'nda basına kapalı olarak imza attı.

Anlaşmayı eş zamanlı olarak İsrail Dışişleri Bakanı Müsteşarı ve Genel Müdürü Dore Gold'un da imzaladığı öğrenildi. İsrail basını mutabakatın imzalandığı anın basına kapalı olduğunu duyurdu.

Türkiye-İsrail ilişkilerinin normale dönmesine ilişkin Roma'da varılan mutabaktın ardından Başbakan Binali Yıldırım ve İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu dün eş zamanlı açıklama yapmıştı.

Yıldırım, İsrail'in Mavi Marmara'da hayatını kaybedenlerin ailelerine 20 milyon dolar tazminat ödeneceğini ve Gazze'ye önümüzdeki ilki cuma günü olmak üzere 10 bin tonluk yardım gönderileceğini açıklamıştı.

Mutabakatın karşılıklı olarak imzalanmasının ardından onay sürecinin başlayacağı, mutabakat metninin İsrail kabinesi ile TBMM tarafından onaylanmasının ardından da karşılıklı büyükelçilerin atanacağı duyurulmuştu.

YORUMLAR 52
  • mami 7 yıl önce Şikayet Et
    yorum yapanlar ne diyim size? düne kadar katil israil diyen sizdiniz, bugün dost israil diyende sizsiniz . neyi nasıl anlatayım ben size. bu kadarmı körsünüz.?
    Cevapla
  • mümin 7 yıl önce Şikayet Et
    yaziklar olsun.
    Cevapla
  • ............ 7 yıl önce Şikayet Et
    israil abd kazandı. ortadaogudaki terör devletiyle tekrar zounlu işbirligi. peki anlaştık neden mescidi aksadan cıkmıyor yahudi lanetliler
    Cevapla
  • Kullan Aklını 7 yıl önce Şikayet Et
    Sonuç, büyük söz edenler sadece kendilerini kandırdılar. Millet, daha çok "kandırıkçılar"ın farkına vardı.
    Cevapla
  • Kral 7 yıl önce Şikayet Et
    İyide aştot limanından insani yardım malzemesi zaten giriyor yıllardır bizim deldigimiz ambargo hangisi peki
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hükümetin önündeki en zor problem... Rakamlar her yıl kötüye gidiyor
Çaldıkları motor başka hırsızlar tarafından çalındı!