Danimarka Dışişleri Bakanı: Acınızı paylaşıyoruz

Danimarka Dışişleri Bakanı Kristian Jensen, Atatürk Havalimanı’nda düzenlenen saldırıyı kınadığını söyledi.

Danimarka Dışişleri Bakanı: Acınızı paylaşıyoruz
Danimarka Dışişleri Bakanı: Acınızı paylaşıyoruz
GİRİŞ 29.06.2016 14:30 GÜNCELLEME 29.06.2016 14:30
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Danimarka Dışişleri Bakanı Kristian Jensen, Danimarka Savunma Bakanı Peter Christensen ve beraberindeki heyet, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’i ziyaret etti. Suriyeli mülteciler konusunda yapılan çalışmaları yerinde görmek için Gaziantep’e geldiklerini ifade eden Jensen, başarılı çalışmalarından dolayı Fatma Şahin’i tebrik etti.

KORKUNÇ SALDIRIYI KINIYORUZ

İstanbul Atatürk Havalimanı’nda düzenlenen terör saldırısını kınadıklarını ve Türk halkının acısını paylaştıklarını kaydeden Jensen, şöyle dedi:
"İstanbul saldırısına değinmem gerekirse bu korkunç saldırıyı kınıyoruz. Sizin acınızı da paylaşıyoruz. Masum insanlar öldürüldü ve yaralandı bu saldırıda Bu korkunç ve acımasız saldırı dolayısıyla da maalesef aileler parçalandı. Dolayısıyla bu konudaki üzüntülerimi belirtmek istiyorum. Danimarka hem IŞİD’e karşı yürütülen mücadelede hem de dünya genelindeki terörizme karşı mücadele etmekte ve mücadele eden ülkelerle birlikte hareket etmektedir. Danimarka’nın başarı kazandığı bir alan genç insanların radikal örgütlere yönelmesini engelleme yönündeki çabalarıdır. Bu konuda da güçlü şehirler ağı çalışmalarımız devam etmektedir. Buna bazı Amerikan şehirleri Danimarka’nın başkenti Kopenhag, Paris ve Berlin gibi şehirler de bu şebekeye üyedir. Bu şehirler bir araya gelip güçlerini birleştirip genç insanların radikal örgütlere yönelmesini engellemek için deneyimlerini paylaşmaktadırlar."
 

YORUMLAR 3
  • ormancı dayı 7 yıl önce Şikayet Et
    yürüğ git kalleşler.
    Cevapla
  • teknık 7 yıl önce Şikayet Et
    vay bu ne pişkinlik mı? terorun lehınde yasa ısteyerek ölenlerı artırmayamı çalışıyorsunuz?anlamadım
    Cevapla
  • temiz bey 7 yıl önce Şikayet Et
    hiç bir AB üyesine inanmayın ! hepsi pkkye destek veriyor !
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İYİ Parti'nin İBB adayı Kavuncu CHP-DEM ittifakına değindi ve asıl amaçlarını açıkladı...
Kaza gününe dair yeni görüntü ortaya çıktı! O 7 kişi tek tek tespit edildi