Bakan Çelik'ten AB'ye çağrı

AB Bakanı ve Başmüzakereci Çelik, terörle mücadele konusunda AB'yi somut eylemlerle yanlarında görmek istediklerini dile getirdi.

Bakan Çelik'ten AB'ye çağrı
Bakan Çelik'ten AB'ye çağrı
GİRİŞ 29.06.2016 17:50 GÜNCELLEME 29.06.2016 17:50
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Brüksel'de temaslarda bulunan Çelik, ilk olarak Avrupa Parlamentosu (AP) Avrupa Halk Partisi (EPP) Grubu Başkanı Manfred Weber ile görüştü. AP'de gerçekleşen ve yaklaşık bir saat süren görüşmenin sonunda Çelik, gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Muhataplarıyla İstanbul'daki terör saldırısının ardından olağan gündemin yanı sıra terör meselesini ayrıntılı bir biçimde ele aldıklarını kaydeden Çelik, "Özellikle Avrupa barışının, Avrupa değerlerinin temsil edildiği kurumların bulunduğu Brüksel'den bu mesajın kuvvetli bir şekilde verilmesi gerektiğinin altını çiziyoruz. Bütün Avrupa Birliği kurumlarının başkanları çok güçlü bir şekilde bu terör eylemlerini kınadıklarını ve Türkiye ile dayanışma içerisinde olduklarını ifade ettiler. Fakat dünkü Sayın Cumhurbaşkanımızın da açıklamasında olduğu gibi artık dayanışmanın ötesine geçmemiz lazım. Somut olarak neler yapabileceğimizi konuşmamız lazım." dedi.

SADECE DAYANIŞMA YETMEZ

Göç krizinde olduğu AB ve Türkiye'nin yakın işbirliğinin, tek bir ortak akıl ve ortak eylem planı ile hareket etmesinin küresel bir sorunu nasıl çözebileceğini gösterdiğini dile getiren Çelik, "Dolayısıyla daha büyük bir mesele haline gelen, Avrupa değerleri ve insanlığın temel değerlerini tehdit eden bu terör olgusuna karşı da ortak eylem planı gerçekleştirmeliyiz. Sadece dayanışma yetmez. Sadece ortak söylemler kullanmak yetmez. Ortak bir eylem planı gerçekleştirmeliyiz." diye konuştu. 

YORUMLAR 1
  • AB Somut Eylemmi ? 7 yıl önce Şikayet Et
    Amman bide sommut eylem olmasin!
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Hakan Fidan'dan yeni Kandil yapılanmasına uyarı: Hatadan dönün
AB'den çok sert seçim açıklaması: Sonuçlarına katlanacaklar