Lavrov'dan Türkiye açıklaması

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, İstanbul'daki saldırıyla ilgili açıklama yaptı. Lavrov 'kınamak yetmez, güçlerimizi birleştirelim' dedi.

Lavrov'dan Türkiye açıklaması
Lavrov'dan Türkiye açıklaması
GİRİŞ 29.06.2016 18:48 GÜNCELLEME 29.06.2016 18:54
Bu Habere 47 Yorum Yapılmış

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Marc Ayrault'yla Paris'te gerçekleştirdiği görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Lavrov, "İstanbul'daki saldırılar kararlı bir kınamayı hak ediyor. Fakat yalnızca kınamayla terörizmle mücadele edilemeyeceğini ve bu belaya karşı tüm ülkelerin güçlerini birleştirip somut eylemler gerçekleştirmesi gerektiğini anlıyoruz" dedi.

Lavrov, "Fransız dostlarımızla bu çalışmalara (terör tehdidine karşı tüm ülkelerin güçlerini birleştirmesine) katkılarımızı sunacağız" diye de ekledi.

ÇAVUŞOĞLU VE LAVROV GÖRÜŞECEK 

Diğer taraftan Lavrov Soçi'de 1 Temmuz'da düzenlenecek Karadeniz Ekonomik İşbirliği Örgütü toplantısında Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'yla görüşeceğini de doğruladı. "Türk mevkidaşımın ricası üzerine kendisiyle ikili bir görüşme gerçekleştireceğiz" diyen Lavrov'a göre bu görüşmenin gündem maddelerinden biri de Suriye krizi olacak.

Lavrov, "Bilindiği gibi Türkiye'ye bağlı olan pek çok şey var. BM kararında da bölgesel güçlere yardım edilmesi, terörist grupların ve Suriye, Irak ve diğer yerlerde teröristlere yardım edenlerin kendi topraklarını kullanmasına izin vermemesine dair her ülkeye çağrı yapılıyor" diye ekledi.

YORUMLAR 47
  • sedat 7 yıl önce Şikayet Et
    türkiye denge politikasını iyi becermeli nato,ab ve bm bugüne kadar türkiyeye ne faydası oldu
    Cevapla
  • kerim 7 yıl önce Şikayet Et
    teröristler rus buna ne diyeceksin
    Cevapla
  • burak 7 yıl önce Şikayet Et
    Tuhaf olanda o ya zaten, barıştığının ertesi günü rus terörist kendini patlatıyo, Batı sağlam oynamış gene araları bozulsun diye
    Cevapla
  • misafir 7 yıl önce Şikayet Et
    Hemen kafandan uydurma sözler yaratma, ona bakarsan Türk terörist te var.
    Cevapla
  • misafir 7 yıl önce Şikayet Et
    helal olsun ruslara,80 yildir abdye batililara askerlik bekcilik yaptik,karsiligi türkiyeyi ucurumun kenarina getirdiler,bence ruslar batililardan daha güvenilir.
    Cevapla
  • Mahir 7 yıl önce Şikayet Et
    Harun bey işidin kilise attğı füzeler katruşya yani rus malı, Türkmen dağını bombalayan rus uçakları haklısın ne varsa rusyada var. Bulunduğun ana bakıp geçmişi unutma yoksa tarih tekerrür eder...
    Cevapla
  • Harun 7 yıl önce Şikayet Et
    Adamsın lavrov ne varsa Rus'larda var zaten
    Cevapla
  • vatandaş 7 yıl önce Şikayet Et
    Daha dün Selahaddin Demirtaş'la görüşüp ona destek sözü veren Ermeni Asıllı bir insana mı inanacaksınız. Daha dün Suriye'de acımadan savunmasız sivil halkın üzerine bombalar yağdırıp katliam yapan, terörü ve teröristleri destekleyen zalim Rusya'ya mı inanacaksınız.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Muleka golle döndü! Beşiktaş 5 maç sonra nefes aldı
CHP Grup Sözcüsünden şoke eden gaf: Cemil Tugay'a “Cemil Bayık” dedi