Erdoğan ile Putin'den önce, bakanlar görüşecek

Rus bakan yardımcısı Aleksey Likhachev, Erdoğan-Putin görüşmesinden önce bakanların bir araya geleceğini açıkladı.

Erdoğan ile Putin'den önce, bakanlar görüşecek
Erdoğan ile Putin'den önce, bakanlar görüşecek
GİRİŞ 10.07.2016 23:11 GÜNCELLEME 10.07.2016 23:11

Rusya Ekonomik Kalkınma Bakan Yardımcısı Aleksey Likhachev, G20 Ticaret Bakanları Toplantısı için gittiği Çin'de Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi ile görüştüğünü ve Temmuz ayının üçüncü haftasında Rusya Ekonomik Kalkınma Bakanı Aleksey Ulyukayev, Rusya Enerji Bakanı Alexander Novak ve Türkiye Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi'nin Kazan'da bir araya gelebileceğini söyledi.

Rusya'da Türkçe yayın yapan 'Gazetem' gazetesinin internet haberine göre Likhachev, gazetecilere yaptığı açıklamada, “Sayın Bakan Zeybekçi ile çok detaya girmeden, genel bir görüşme yaptık. Hem Devlet Başkanı'nın, hem de Hükümet'in talimatı var; Türk tarafı ile görüşerek yaptırımların kaldırılması için müzakereler yapmamız gerekiyor. Onun için biz Rusya'da kendisinin Aleksey Valentinovich (Ulyukayev) ve Aleksandr Valentinovich (Novak) ile görüşmesi üzerinde konuştuk. Böyle bir görüşme için Temmuz ayının üçüncü haftasını seçtik. Bunun Rusya'da gerçekleşmesi gerekiyor" dedi.

'TİCARİ İLİŞKİLER ŞEKİLLENDİRİLECEK'

Bakan Yardımcısı Likhachev, Zeybekçi'nin şehir olarak Kazan olabileceğini belirterek, orada Alabuga'da bir Türk üreticinin açılışına da katılmak istediğini dile getirdiğini söyleyip şöyle devam etti: “Bizim bakanlarımız buna karşı değiller. Ha Moskova ha Kazan, böyle bir toplantı bizim tarafımızdan teyit edildi. Sanırım Türk heyeti birkaç bakandan oluşacak. Bizim tarafımızdan en az iki bakan bu görüşme için onay vermiş durumda. Doğal olarak ticari ve ekonomik ilişkilerin yeniden doğru olarak şekillenmesi için etap etap ve bütün konuların ele alınması gerekiyor."

Likhachev, “Novak ve Zeybekçi'in görüşmesinde Türk Akımı'nın yeniden başlaması ile ilgli görüşme olacak mı?" sorusu üzerine “Aleksandr Valentinovich Novak'ın görüşmesinde, büyük projeler dahil enerji konuları gündemi oluşturacak" dedi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
ROKETSAN yeni lazer silahını test etti! İşte o anlar...
İYİ Parti'den İmamoğlu'nu zora sokacak seçim çalışması! "Buradan itiniz"