'BM ve NATO katliama göz yumdu'

Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, TBMM Genel Kurulunda ’Srebrenitsa Katliamı’nın 21. yıl dönümü dolayısıyla konuşma yaptı.

'BM ve NATO katliama göz yumdu'
'BM ve NATO katliama göz yumdu'
GİRİŞ 12.07.2016 17:20 GÜNCELLEME 12.07.2016 17:20
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Türkeş, Srebrenitsa’da büyük bir insanlık ayıbının gerçekleştiğini belirterek, Lahey mahkemelerinin katliamı soykırım olarak kabul ve tarif ettiğini kaydetti. Soykırımın üzerinden 21 yıl geçmesine rağmen halen kimliği tespit edilemeyen Bosnalılar olduğunu ifade eden Türkeş, “Öldürülen Boşnak sayısı halen tam olarak bilinemiyor. Bu yıl dahi kimliği tespit edilen 127 kişi mezarlarına 21 yıl sonra kavuştu. Katliamın yaşandığı süreçte çok uluslu kuruluşlar kuruluş amaçlarındaki görevlerini yerine getiremedi. Birleşmiş Milletler Barış Gücü ve NATO katliama göz yumdu. 21’inci yüzyılda çok uluslu kuruluşlar başta olmak üzere, gelişmiş ülkelerin gözlerinin önünde Avrupa’da soykırımın yaşanmış olmasının ayıbı bütün bu kuruluşlar ve ülkelerdedir” dedi.

İslam dininin barış ve hoşgörü dini olduğunu kaydeden Türkeş, “Şiddet ihtiva etmez. İslami terör diyerek yüce dinimizi terörle yan yana getirmeye çalışanlar terörden en fazla Müslümanların zarar gördüğünü göz ardı ediyor” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 6
  • misafir 7 yıl önce Şikayet Et
    yapın o zaman referandum çıkalım nato denilen yerden. Müslümanların ölümüne her zaman seyirci kalmış bir birliğe neden devam ediyoruz.
    Cevapla
  • zamir 7 yıl önce Şikayet Et
    bu alçaklar göz yummadı bizzat destek verip yaptılar. o zamanı iktidarına hala arnavutların destek vermesi amcak kansızlıkla izah edilebilir
    Cevapla
  • Asım 7 yıl önce Şikayet Et
    MHP'deki en şerefli insan sen imiş sin.
    Cevapla
  • rauf 7 yıl önce Şikayet Et
    yok ya eminmisin
    Cevapla
  • dogru 7 yıl önce Şikayet Et
    sizi genelde musluman Turkler ciddiye alir
    Cevapla
  • servet 7 yıl önce Şikayet Et
    Allah razı olsun yüreğine sağlık . bugünde Suriye için kılını kıpırdatmayanlar müslüman düşmanı Avrupa
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tokat'taki deprem kameralara böyle yansıdı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Son asrın en büyük katliamlarından birisi Gazze'de yaşanıyor