Gülen'in iadesiyle ilgili flaş gelişme

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın FETÖ'ye yönelik ana soruşturmasının şüphelisi Gülen'in iadesi için ABD'ye gönderilecek dosya tamamlandı.

Gülen'in iadesiyle ilgili flaş gelişme
Gülen'in iadesiyle ilgili flaş gelişme
GİRİŞ 13.07.2016 19:13 GÜNCELLEME 13.07.2016 20:05
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

Başsavcılık kaynaklarından alınan bilgiye göre, iade dosyası, ABD adli makamlarına iletilmek üzere yarın Adalet Bakanlığına gönderilecek.

İade evrakında, Gülen'in kimlik bilgileri, suçlamalar, suç tarihleri ve yerleri, yüklenen suçlar için kanunda öngörülen ceza türleri ve miktarları ile Pensilvanya'daki adresinin yer aldığı öğrenildi. Ayrıca suçlamalara ilişkin açıklamalarda bulunulduğu belirtildi.

Dosyada Fetullah Gülen'in "nitelikli dolandırıcılık", "resmi belgede sahtecilik", "iftira", "suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama", "zimmet", "kişiler arasındaki konuşmaların dinlenmesi ve kaydedilmesi", "özel hayatın gizliliğini ihlal" ile "kişisel verileri hukuka aykırı kaydetmek" suçlarını işlediğine yer veriliyor.

"Suçun işlenişine ilişkin olgular" başlığı altında dosyada, "Şüpheli Fetullah Gülen'in kurup yönettiği cemaat; yargı, ordu, emniyet, bürokrasi içerisinde kadrolaşmıştır. Bu kadrolar dini istismar aracı olarak kullanmaktadır. Organizasyonu Fetullah Gülen yönetmektedir. Onun özel talimatları, yurt dışından özel kurye ile gelmektedir. Genel talimatları şifreli şekilde sohbet ve konuşma olarak yayınlanmaktadır. Ona bağlı örgüt üyeleri Türkiye'de her kurumda bulunmaktadır." ifadeleri yer alıyor.

Dosyada, söz konusu cemaatin sınav sorularını önceden elde ederek, mensuplarının devlet kurumlarına yerleşmelerini sağlandığı da kaydediliyor.​

KAYNAK: AA
YORUMLAR 25
  • Memoo 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu kaçıncı oldu hala alamadiniz bu iti
    Cevapla
  • koş hanım koş 7 yıl önce Şikayet Et
    alır besleriz :) çok severiz namussuz beslemeyi.
    Cevapla
  • vatan 7 yıl önce Şikayet Et
    Gelmesine gerek yok, yoksa hakraman filan ilan edilir. Vataninda kalsin.
    Cevapla
  • kamiloğlu 7 yıl önce Şikayet Et
    fetö 2013 aralıkta, Türkün son kurduğu TC devletinin temeline dinamit koymaya çalıştı. Aradan 2,5 sene geçmiş hala iade dosyası hazırlanamamış. ne diyeyim şimdi ?
    Cevapla
  • Erkan 7 yıl önce Şikayet Et
    Vermezleeeeeer yahudi yahudiyi vermez
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Diyarbakır'da yarım kalan yolda elektrik direklerinin görüntüsü şaşırttı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan esprili gönderme: Artık Fenerbahçeli değilim