Başbakan Yıldırım: 'Olan oldu diyecek halimiz yok!

Başbakan Binali Yıldırım Gürcü mevkidaşıyla ortak basın açıklaması yaptı.

GİRİŞ 19.07.2016 18:34 GÜNCELLEME 20.07.2016 10:29
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Başbakan Binali Yıldırım, Ankara'da Gürcistan Başbakanı'yla birlikte yaptığı ortak basın toplantısında, 15 Temmuz darbe kalkışmasıyla ilgili konuştu.

Yıldırım FETÖ'cülerin ayıklanacağını belirterek "tamam, olan oldu bırakalım herkes yerinde kalsın diyecek halimiz yok" ifadesini kullandı.

Yıldırım şunları söyledi:

Bu menfur olaydan dolayı hiçbir ülkeyle dış ilişkilerimizde, ekonomik ilişkilerimizde en ufak bir sarsıntı olmadı, en ufak bir tereddüt yaşanmadı. Demokrasimiz, siyasi kurumlarımız, devlet kurumlarımız hiçbir kesintiye uğramadan normal faaliyetlerini sürdürdüler. Bu durum gelişmiş demokrasinin, oturmuş siyasi kültür ve kurumların, güven ve istikrar içindeki büyük Türkiye'nin bir göstergesidir.

SONUCUNA KATLANACAKLAR

Bütün bunlar yapıldıktan sonra, 'Tamam, olan oldu bırakalım herkes yerinde kalsın' diyecek halimiz yok. Gereği yapılıyor. Bu işin içinde öyle veya böyle bulunmuş herkes ayıklanacak, hak ettikleri sonuca katlanacak. Yaptığımız budur.

EN BÜYÜK ÇILGINLIK BUDUR

Türkiye, büyük bir devlet, Türk milleti büyük bir millet. Türk milletini sınamaya kalkmak en büyük çılgınlıktır. Bu çılgınlığı yapanlar da sonucunu gördüler ve sonucuna da katlanacaklar. Bu işten kaçış yok. Merhamet sahibiyiz ama ne zaman  Merhamet ancak ve ancak hak edene karşıdır. Vatandaşının üzerine silah doğrultan, vatandaşının üzerine tankları süren, havadan bombalar yağdırana merhamet yoktur. Burada adalet var. Adalet her şeyin ölçüsüdür. Adalet gereğini yapacaktır. Bir daha sittinsene böyle bir işe kalkışmayacağı kanaati toplumda yerleşecektir. 

YORUMLAR 13
  • E..... 7 yıl önce Şikayet Et
    Çocuk kadın demeden halka ateş eden ve emrini verenler insan olamaz
    Cevapla
  • muammer 7 yıl önce Şikayet Et
    kula bela gelmez hak yazmayınca hak bela yazmaz kul azmayınca. yıllardan beri bu işin buraya geleceği belli idi.gözlerini kapayanlar,kulaklarını tıkayanlar,dillerini bağlayanlar sonucuna katlanacaklar.vardır bir hikmeti diyecekler.
    Cevapla
  • mehmet 7 yıl önce Şikayet Et
    sağ gösterip sol vurabilirler sayın başkanım tedbiri elden hiç bir zaman bırakmayalım kirli oyunlar hala devam ediyor sürekli elimiz tetikte olsun rabbim vatanımızı milletimizi korusun
    Cevapla
  • hknslh 7 yıl önce Şikayet Et
    sonuna kadar yanındayız...
    Cevapla
  • Yavuz 7 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Başbakanım şu anda birileri el ovuşturuyor. Geçmişi silmeye çalışıyorlar ama hafızalarda Genelkurmaydan bildiri yayınlayanlar ve gazetelere demeç veren generalleri unutmadık. Temizlik şart ama yerine titiz bir şekilde vatanına milletine mefkuresine geleneğine örf ve adetlerine dinine bağlı saygılı insanlığı seven görevliler istiyoruz...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Öğretmen atamaları ne zaman? Bakan Tekin tarih verdi!
Ancelotti inadını kırıyor! Real Madrid'de Arda Güler gelişmesi