Savcı Bharara’ın belgeleri FETÖ’den

17 Aralık'ta hükümeti devirmek isteyen hainler başarılı olamayınca belgeleri Rıza Sarraf’ı tutuklayan savcı Bharara’ya elden ulaştırdı.

Savcı Bharara’ın belgeleri FETÖ’den
Savcı Bharara’ın belgeleri FETÖ’den
GİRİŞ 24.07.2016 15:39 GÜNCELLEME 24.07.2016 15:44
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

17 Aralık dosyasında kumpas soruşturmasına ilişkin iddianame tamamlandı. Akşam iddianamenin ayrıntılarına ulaşmayı başardı. 17 Aralık 2013’te yapılan kumpasın soruşturma dosyasında yer alan isimlere tuzak kurulduğu iddiasıyla geçtiğimz Aralık ayında operasyon yapılmıştı. 

TÜRKİYE'DE ERDOĞAN, BREZİLYA'DA SİLVA

Brezilya’da yapılan operasyona benzerliğine dikkat çekilen iddianamede, Sarraf,'ın Brezilyadaki karşılığının Alberto Yossuef,  Halkbank’ın Brezilyadaki karşılığı dünyanın en büyük petrol şirketlerinden Petrobras, Türkiyede hedefe konulan Erdoğan, Ahmet Davutoğlu, ve Hakan Fidan’ın  Brezilyadaki karşılığı Lula Da Silva ve ve Dilma Rousseff  olduğuna dikkat çekildi. 

ORGANİZE GİRİŞİM

İddianamadede aynı IP adresinden gelen ihbarlarla farklı emniyet birimlerinde de operasyonel çatının  ABD’de canlandırılmaya çalışıldığının görüldüğü belirtildi. Örgütün girişimin ardından ne kadar organize olduklarının görüldüğü belirtildi.    

HAİN TİYATRO SAHNEDE

İddianamede Rıza Sarraf’ın ABD’de de tutuklanmasına da değinildi. 17 Aralık’ta örgütün başarısız olmalarının ardından, bu başarısız girişiminin asıl sahipleri tarafından ABD üzerinden yeniden canlandırılmaya çalışıldığı öğrenildi. 

KUMPASIN YEREL AYAĞI

Örgüt mensupları tarafından yurt dışına çıkarılan bilgi ve belgelerin ABD’de Preet Bharara isimli savcıya teslim edildi, Bu bilgi ve belgeler üzerinden ABD’de iddianame hazırlanarak FETÖ tarafından gerçekleştirilmeye çalışılan 17 Aralık girişiminin yeniden sahneye konma çabasına girişildi. İddianamede Türkiye Cumhuriyeti Devleti, İran ve Brezilya arasındaki doğalgaz ve petrol başta olmak üzere ticari ilişkileri hedef alan, bu sebeple de Türkiye Cumhuriyeti Devleti menfaatleri aleyhine olarak yürütülen saldırıda ABD ve ABD Savcısı ile işbirliğine giren FETÖ terör örgütünün bu planlamanın yerli ayağı olduğu belirtildi. 

 

YORUMLAR 7
  • levent 7 yıl önce Şikayet Et
    darbeyi başaramayan abd ye ne koydu be...
    Cevapla
  • Tosun 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu hainlerden başka ne beklanir ki amerika ile paralelin işbirliği
    Cevapla
  • Vatandaş 7 yıl önce Şikayet Et
    Şaşırmadık amerikanın cia nın fetö ile işbirliğini gösteriyor.Türkiyeyi yargılama suçlama projesi.Ne kadar da çok düşmanımız varmış.Yazıklar olsun dost görünümlü düşmanlara.
    Cevapla
  • Akın 7 yıl önce Şikayet Et
    Tipe bak.
    Cevapla
  • yusuf 7 yıl önce Şikayet Et
    bunlar darbeden sonra cumhurbaşkanını amerikaya zarar verdi diye bu mahkeme üzerinden amerikaya alıp orada yargılayacaklardı. alçaklar..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin'le görüştü! 'Hazırız' mesajı!
Çanakkale Savaşında neler yaşandı?