AB'nin tehditine Bakan'dan sert cevap!

AB'nin 'İdam gelirse üyelik süreci durur' tehditine Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'ndan cevap geldi.

AB'nin tehditine Bakan'dan sert cevap!
AB'nin tehditine Bakan'dan sert cevap!
GİRİŞ 25.07.2016 11:20 GÜNCELLEME 25.07.2016 12:17
Bu Habere 42 Yorum Yapılmış

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu darbe girişimi sonrası gelişmeleri Haberturk TV'de canlı yayında değerlendirdi. Darbe girişiminin arkasında FETÖ'nün olduğunun tartışılmaz olduğunun altını çizen Çavuşoğlu, Fethullah Gülen'in geçici olarak tutuklanması ve Türkiye'ye gönderilmesi talebinin ABD'ye gönderildiğini söyledi.

"GÜLEN'İN KAÇMA İHTİMALİ VAR"

ABD'den bu konuda şimdiye kadar gelen bir cevap olmadığını söyleyen Bakan Çavuşoğlu, '
Gülen için 17-25 Aralık sürecinden itibaren her seviyede iade istedik. Bu şahıs kaçma teşebbüsünde bulunabilir. ABD'nin bunun için gerekli önlemleri alması beklenir' dedi.

ABD ZİYARETİ

Çavuşoğlu önümüzdeki hafta yapacağı ABD ziyaretine ilişkin, "Kerry ile bir görüşme yapacağız, güvenlik ile ilgili görüşmelerimiz olacak. Hem siyasi, hem hukuki kanatlarda temaslarımız olacak. Vermemiz gereken mesajları vereceğiz. Oraya gitme amacımız Gülen'in iadesi. " dedi.

İADE EDİLMEZSE NE OLACAK?

'ABD'nin Gülen'i iade etmemesi durumunda ilişkilerin nasıl etkileneceği' sorusuna ise  "Böyle kötü bir senaryoyu düşünmüyoruz bile. Çünkü ABD bizim müttefikimiz. Gerçi vatandaşımız bizim ABD'ye müttefik dememize bile kızıyor.Bir ülkede darbe girişimi yapan bir terör örgütü var ve bu terör örgütü lideri bizde yaşıyor. ABD istiyor, Türkiye vermiyor. ABD ne hissederse, biz de hissederiz. Çünkü darbe girişiminde bulunan, darbe basit bir terör saldırısı da değil, bir terör örgütünün başı bir ülkede yaşıyorsa ve ABD onu bize vermediği zaman ilişkilerimiz etkilenir. Biz bu noktaya gelmek istemiyoruz. ABD'den terör örgütü başını kendi ülkesinde tutmasını istemeyiz. İşbirliği ve anlaşmalar çerçevesinde iadesini isteriz.  "

AB'NİN ÜYELİK TEHDİTİ

AB'nin idam cezasının geri getirilmesi halinde, AB üyelik sürecinin durdurulacağı tehditine de değinen Çavuşoğlu, "Türkiye ile tehditvari konuşamazlar. Avrupa Birliği değerlerini savunuyoruz. Meydanlarda idam diye bağıran vatandaşlarımız da var. Geliyorlar bize düşüncelerini söylüyorlar. AB yetkilileri de düşüncesini söyler ancak Türkiye'yi tehdit eder gibi söylerse bu ters teper. " dedi.

"BÜYÜKELÇİ DÜZEYİNDE GÖREVDEN ALMA OLABİLİR"

FETÖ'nün bakanlığa sızması konusunda yeni ihabrların geldiğini söyleyen Çavuşoğlu, "Yeni ihbarlar geliyor. Bunları da değerlendiriyoruz. Hepsinin dilbilgisi zayıf. Başkatiplik sınavına 95 kişi girdi, 90 kişi kaldı. Bu sınav kriterdir. Normal şartlarda 1-2 kişi kalır. Yüzde 10 hiçbir zaman geçmez. Bu olağanüstü bir durum. Bunlar inceleniyor. Büyükelçiler düzeyinde görevden almalar olabilecek. " dedi.

YORUMLAR 42
  • Ankaralı 7 yıl önce Şikayet Et
    2010 yılında dışişlerinin sınavına Rusçadan girmiştim. Mülakatta nasıl kaldım hala için yanar.
    Cevapla
  • mad 7 yıl önce Şikayet Et
    Adamlar bizden suclu istedimi elimiz ayagimiza dsolasir hemen gondeririz. Biz cakali delili isteriz alamyiz.Iste kendini agirdan satmazsan bu olur.
    Cevapla
  • isa 7 yıl önce Şikayet Et
    Yüzsüzler toplulugu. 1963......................................................2016 Sevsinler sizin sürecinizi tam elliüc (53) sene.
    Cevapla
  • ŞEHZADE. 7 yıl önce Şikayet Et
    aynı ihanet Abd de ve ab de olasa kıyamet kopar .Kurşuna dizerler idam ederler sorgusuz sualsiz.Bunların derdi başka.Asla taviz verilmemeli.Savaşı kazanan biziz.Şehitlerimiz var.
    Cevapla
  • dfs dgf 7 yıl önce Şikayet Et
    dış devletler bu durumda tutundukları tavırla düşmanlarmı dostlarmı bu ve benzer törörleri destekliyorlar hepsini gösterecekler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türk askeri pratiğine Baykar damgası: Kısa sürede büyük etki
Diyarbakır'da yarım kalan yolda elektrik direklerinin görüntüsü şaşırttı