Dışişleri Bakanlığı'ndan Gazze açıklaması

Dışişleri Bakanlığı: " Filistin halkını hedef alan böyle saldırılar karşısında sessiz kalmayacağız" dedi.

Dışişleri Bakanlığı'ndan Gazze açıklaması
Dışişleri Bakanlığı'ndan Gazze açıklaması
GİRİŞ 22.08.2016 13:33 GÜNCELLEME 22.08.2016 14:36
Bu Habere 40 Yorum Yapılmış

Dışişleri Bakanlığı, İsrail askeri güçlerinin Gazze’den İsrail’e atılan bir rokete karşılık vermek gerekçesiyle Gazze’deki çok sayıda noktaya saldırılarda bulunmasını kınadı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "İsrail askeri güçlerinin Gazze’den İsrail’e atılan bir rokete karşılık vermek gerekçesiyle Gazze’deki çok sayıda noktaya saldırılarda bulunduğu öğrenilmiştir. Söz konusu orantısız saldırıları şiddetle kınıyoruz. Filistinli masum sivillerin yaralanmasına sebebiyet veren bu saldırılar hangi gerekçeyle yapılırsa yapılsın kabul edilemez" denildi.

"FİLİSTİN DAVASININ TAKİPÇİSİ OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Bu saldırgan tutumun barış sürecini ve sükunetin muhafazası gayretlerini sekteye uğratmasının kaçınılmaz olduğu vurgulanarak, "Ülkemizin İsrail’le ilişkilerinin normalleşmesi, Filistin halkını hedef alan böyle saldırılar karşısında sessiz kalacağımız anlamına gelmemektedir. Aksine, İsrail’in uluslararası hukuka ve her şeyden önce vicdanlara aykırı eylemlerinin karşısında Filistin Davasının takipçisi olmaya devam edeceğiz" ifadesi kullanıldı.

YORUMLAR 40
  • Muhittin 7 yıl önce Şikayet Et
    Bir tek Türkiye dik duruş sergiliyor.Filistin de, Suriye de ,Irak ta, nerde mazlum orda dik duruştayız.Dunya 5 ten büyük diyen de tek biziz .Şunu unutmayalım onca şeye rağmen Türkiye ayaktay sa eğer belkide buradaki mazlumların duası ve bizlerin dik durusuyladır.
    Cevapla
  • muaz 7 yıl önce Şikayet Et
    sessiz kalacağımız anlamına gelmez
    Cevapla
  • Şuayp Koytak 7 yıl önce Şikayet Et
    Aldın 20 milyonu daha ne sözün var ki
    Cevapla
  • muaz 7 yıl önce Şikayet Et
    şiddetle öfkeyle nefretle kınıyoruz
    Cevapla
  • kenan 7 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun Dışişleri bakanımıza göğsümüz kabardı gurur duyduk milletçe nasıl da kınadı maşallah, biz israile böyle haddini bildiririz işte...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü
EYT düzenlemesinden en çok faydalananlar SSK’lı çalışanlar