Joe Biden Türkiye'ye geldi

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden Türkiye'ye geldi. Bu ziyaret 'Fırat Kalkanı Operasyonu' ile büyük önem kazanmış oldu.

GİRİŞ 24.08.2016 08:44 GÜNCELLEME 24.08.2016 15:09
Bu Habere 50 Yorum Yapılmış

Fethullah Gülen'in iadesi ile ilgili tartışma sürerken, Ankara Abd Başkan Yardımcısı Joe  Biden’ı ağırlıyor. Biden bugün Ankara'ya geldi. Joe Biden, terör saldırıları ve darbe girişiminden sonra Türk halkıyla dayanışmayı vurgulamak için Türkiye'yi ziyaret edeceğini söylemişti. Biden'i taşıyan uçak Esenboğa Havalimanı'na indi.

Biden, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la görüşecek.

CERABLUS HAREKATI

ABD Başkan Yardımcısı Biden henüz gelmemişken Türkiye Cerablus'a operasyon başlatmıştı. DAEŞ hedefleri vurulurken ABD destekli PYD'nin koridor açmasının ve faaliyete geçmesinin önüne geçildi. Bu yüzden Biden'in ziyaretinde darbe girişimi ve Gülen'in iadesi dışında Cerablus Harekatının da gündemde olması bekleniyor.

Biden, Ankara ziyaretinde ilk olarak 15 Temmuz gecesi darbe girişimi sırasında bombalanan TBMM'yi gezecek ve TBMM Başkanı İsmail Kahraman ile görüşecek.

Joe Biden daha sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım ile bir araya gelecek. Ziyaretin ana gündem başlığı 15 Temmuz darbe girişimi ve Fethullah Gülen'in iade talebi.

Türkiye, Gülen'in iadesi konusunda ABD’ye 85 koli dosya gönderdi. Ayrıca, ABD'den Gülen için acil tutuklama ve iade talebinde bulunuldu. Bu talepler, devletin zirvesi tarafından da Joe Biden'a iletilecek.

YORUMLAR 50
  • ahmet 7 yıl önce Şikayet Et
    darbe sorumlusu köpek işte bu köpek baydın 3 sene önce yine yorum yazdım koridor yook
    Cevapla
  • alpaidalpi 7 yıl önce Şikayet Et
    Vali yardımcısına neden üzüldüğünüzü anlamıyorum!Mühim olan konu ABD heyetinin küçük bir şekilde karşılanması.Bu açıdan bakacaksın.İsrailde Konsolosumuzu bu şekilde aşşağılamışlardı.Onların anladığı dil bu.OKEY???
    Cevapla
  • hey 7 yıl önce Şikayet Et
    pişkin yüzsüz
    Cevapla
  • Misafir 7 yıl önce Şikayet Et
    Evet bende hiç hoş görmedim, bizim vali yardımcısı resmen sınıfta yaramazlık yapmış ve öğretmen tarafından omuzuna tutularak kendisine nasihat verilen bir ilkokul öğrencisi durumuna düşmüş,...
    Cevapla
  • caner 7 yıl önce Şikayet Et
    Adam gelmiş lakin bizim vali yardımcısına yaptığı el hareketlerine dikkat edin dalga geçer gibi küçümser gibi bir takım hareketler bir müslüman kafirin karşısında böyle alçalmamalı hiç hoş bir görüntü olmamış ben şahsen görüntüden rahatsız oldum.
    Cevapla
  • aynen 7 yıl önce Şikayet Et
    aynen birader
    Cevapla
  • bahadir 7 yıl önce Şikayet Et
    sonuna kadar sana katiliyorum vali yardimcisi cok ezik kalmis esas durusa geciyor sanki. melih baskan bunun hakkindan gelirdi ancak.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Murat Kurum acil eylem planını açıkladı: 6 ayda 5 yıllık icraat - Gazete manşetleri
Murat Kurum'dan BAYKAR'a sürpriz ziyaret: Bugün yeni çok şey öğrendim...