Türkiye'den Almanya'ya 'İncirlik' resti

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Almanya'nın İncirlik ziyaretinin bu saatten sonra atacakları adımlara bağlı olduğunu söyledi.

Türkiye'den Almanya'ya 'İncirlik' resti
Türkiye'den Almanya'ya 'İncirlik' resti
GİRİŞ 29.08.2016 11:46 GÜNCELLEME 29.08.2016 12:14
Bu Habere 57 Yorum Yapılmış

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Hollanda Dışişleri Bakanı Bert Koenders düzenlediği ile ortak basın toplantısında konuştu. Bakan Çavuşoğlu Almanya'nın İncirlik ziyareti ile ilgili gelen soruya, "Eğer Almanya gerekli adımları atarsa biz ziyareti sağlarız. Bizim tarihimizle hadsiz şekilde oynayanların bizim özel bölgelerimizi ziyaret etmesine izin vermeyiz. İncirlik'in durumu bu saatten sonra Almanya'nın atacağı adımlara bağlı." şeklinde cevap verdi

İşte o konuşmadan satır başları

"Cerablus'a başlatılan operasyonun amacı DAEŞ'i bölgeden temizlemektir. Küçük bir kuvvetle bile DAEŞ terör örgütü kontrol ettiği bölgeleri terkediyor.Biz yıllardır söylüyoruz. Sadece hava operasyonu yeterli değil. Kara operasyonları ile DAEŞ'i temizleyebiliriz.

HEDEF ARAPLAR DEĞİL, DAEŞ

YPG gittiği yerlerde kendisi gibi düşünmeyen herkesi göçe zorlayarak etnik temizlik yapıyor.Bu operasyondan PKK'nın rahatsız olmasının sebebi de budur. Madem DAEŞ'le mücadele ediyorlar neden DAEŞ'e yapılan operasyondan rahatsız oluyorlar.Bir an önce Fırat'ın doğusuna geçmeli. Mümbiç ve diğer bölgedeki araplar hedef değildir. Tek amaç bu bölgeden DAEŞ'i temizlemek.YPG Fırat'ın doğusuna geçmezse hedef olacaktır.

İNCİRLİK RESTİ

Almanya'nın İncirlik ziyareti bundan sonra atılacak adımlara bağlı. Eğer Almanya gerekli adımları atarsa biz ziyareti sağlarız. Bizim tarihimizle hadsiz şekilde oynayanların bizim özel bölgelerimizi ziyaret etmesine izin vermeyiz. "

YORUMLAR 57
  • Bahadır 7 yıl önce Şikayet Et
    Allah senden razı olsun sayın Bakanım
    Cevapla
  • murat1212 7 yıl önce Şikayet Et
    helal olsun sana baba adamsın
    Cevapla
  • Hayy 7 yıl önce Şikayet Et
    Mevlüt Bey, Dışişleri Bakanı olduğundan bu yana bu kadar içimizi serinleten bir şey yapmamıştı. Allah, hem sahada, hem masada dimdik duran, mazlumu savunan aslanlar gibi mücadele eden devletimize zeval vermesin. Kahramanlarımızın, devlet adamlarımızın sayısını artırsın.
    Cevapla
  • ddd 7 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun
    Cevapla
  • Mehmet 7 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Bakan resmen adamı fırçaladın ya sen... Ama o anı izlerken nasıl koltuklarım kabardı, bıyık altından şöyle bir gülümseme geldi bana...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul'a yeni tünel: Süre 30 dakika kısalacak, açılış tarihi belli oldu!
Türk savunma sanayiinin ihracat başarısı Çin'in gündeminde