Türkiye'den ABD'ye jet yanıt

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, ABD Başkanı Barack Obama'nın DAEŞ ile mücadele özel temsilcisi Brett McGurk'ün sözlerine cevap verdi.

Türkiye'den ABD'ye jet yanıt
Türkiye'den ABD'ye jet yanıt
GİRİŞ 29.08.2016 14:59 GÜNCELLEME 29.08.2016 15:45
Bu Habere 86 Yorum Yapılmış

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, İstanbul'da bir grup gazeteciyle bir araya gelerek soruları yanıtladı. Kurtulmuş, ABD Başkanı Barack Obama'nın DAEŞ ile mücadele özel temsilcisi Brett McGurk'ün "DAEŞ olmayan bölgede PYD'ye müdahale kabul edilemez" sözlerine tepki gösterdi.

Kurtulmuş, soru üzerine, "ABD Türkiye'nin hassasiyetini biliyor. Ortada verilmiş bir söz var. PYD Fırat'ın batısında olmayacak. ABD'den PYD üzerindeki etkisini kullanmasını bekliyoruz" dedi.

İşte Kurtulmuş'un açıklamalarından satır başları

"Türkiye kendisine gelecek saldırılara karşı kendisini koruyacak. Bu hassasiyetimizi biliyorlar. Ortada verilmiş bir söz var. PYD Fırat'ın batısında olmayacak. Burada bir çatışma yaşanmaması için, önce bu meselenin hallini isteriz. ABD'den PYD üzerindeki etkisini kullanmasını bekliyoruz.

ŞAM YÖNETİMİNİN HABERİ VARDI

Türkiye oradan (Suriye'den) gelecek bir saldırıya seyirci kalamaz. Bütün bölge tek bir örgütün, PYD'nin eline geçerse Suriye bölünür. Biz Suriye'nin toprak bütünlüğünden yanayız. Türkiye işgalci güç değil, kalıcı güç olmayacağız. Savaşa girmedik. Savaşın parçası olmayacağız. Amaç bölgeyi DAEŞ'den temizlemek. İlgili tüm taraflar haberdardı.  Fırat Kalkanı Operasyonu'ndan Şam yönetiminin haberi vardı. Şam'a Rusya'nın haber verdiğinden eminiz

(Münbiç sorusu üzerine) "Türkiye'ye verilen sözlerden birisi de, PYD'nin Münbiç'i boşaltmasıdır."

KAYNAK: HÜRRİYET
YORUMLAR 86
  • serkan 7 yıl önce Şikayet Et
    eğer türkiye savaşa girseydi 40 tane tanklamı girerdi abd heç kavanız basmi
    Cevapla
  • levent 7 yıl önce Şikayet Et
    eshed gibiler her devlete her pozisyonda verirler, hastalığı bulaşmasın diye tedbir alan türkiye ye 'bana tecavüz ediyor' derler. daha ellemeden acıttı. abd dünyayı işgal çabasında dünyadan tık yok.
    Cevapla
  • Mehmed 7 yıl önce Şikayet Et
    Abd gibi 5000 asker ile suriyeye girmedik 500 askerimiz var ve isgalci adi verilecekse buda Abd olmali haddinizi bilin...
    Cevapla
  • efe09 7 yıl önce Şikayet Et
    biz rusya ile olumune kanka olsak da su amerikadan kurtulsak ya.bi dedigi obur gun inkar ediyo bunlar.dalalim pyd pdy ypg yps ypj gibi orgutlere.gonderelim avrupaya suriyelileri.abd destekcisi ab uyeleri catirdasin.rus ittifaki guclensin bakalim abd ab ne yapcak o zamn.diye dusunmeden edemedim
    Cevapla
  • vatan 7 yıl önce Şikayet Et
    ama ruslara da guven olmaz, biz kendimiz gucluyuz, gerek yok zalimlerle isbirligi yapmaya. rusya zalimdir, ukraynaya saldirdi, suriyede sivilleri bombaliyor. diger bir zalim olan esed'i destekleyerek ilimli muhalifleri bombaliyor. turkmen kardeslerimizi bombaliyor.
    Cevapla
  • HALK ÖZEL HAREKET 7 yıl önce Şikayet Et
    Ne oldu ABD zoruna mi gitti iraka girdin berbat eledin şimdi Türkiye Cumhuriyeti giriyor sizin gibi sivil halkı kırıp geçirerek değil dostlukla ve tamamen teröre karşı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yeni gelişmeyi duyurdular! İsrail ve Hamas'tan beklenmedik ateşkes adımı!
Irak'la uzlaşma sağlandı, PKK'ya en büyük darbe geliyor! 40 km. derinliğe inilerek...