Bakan Çelik'ten Almanya'ya sert cevap

Bakan Çelik, "AB, ayrımcılığın, islamofobinin tırmanışa geçtiği bu dönemde önce kendisini dürüstçe olarak yargılamalıdır." dedi.

Bakan Çelik'ten Almanya'ya sert cevap
Bakan Çelik'ten Almanya'ya sert cevap
GİRİŞ 29.08.2016 17:04 GÜNCELLEME 29.08.2016 17:04
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Bakan Çelik, Almanya Başbakan Yardımcısı, Ekonomi ve Enerji Bakanı Sigmar Gabriel'in "siyasi hayatı boyunca Türkiye'nin AB'ye üye olduğunu görmeyeceği" yönündeki açıklamalarına, Twitter hesabından yanıt verdi.

Gabriel'in, AB'ye katılım sürecinde Türkiye bütün gereklilikleri yerine getirse bile Avrupa'nın Türkiye'yi kabul etmeyeceği yönündeki değerlendirmesini de hatırlatan Çelik, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Böylesi görüşler AB'yi, geleceğine ilişkin ciddi risklere açık hale getiriyor. Böyle görüşler karşısında Türkiye'yle ilgili endişelenecek bir durum yok. Ancak AB'nin geleceği için endişelenmek doğru olacaktır. Bir politikacının, siyasi kariyerini her şeyin merkezine koyarak oradan hareketle yorum yapması doğru değildir. AB, ayrımcılığın, yabancı düşmanlığının ve islamofobinin tırmanışa geçtiği bu dönemde önce kendisini dürüstçe ve tarafsız olarak yargılamalıdır."

YORUMLAR 3
  • gurbetci 7 yıl önce Şikayet Et
    On Numara olmus sayin Bakandan.
    Cevapla
  • Sultan Alparslan 7 yıl önce Şikayet Et
    Ağzına sağlık sayın bakanım!
    Cevapla
  • misafir 7 yıl önce Şikayet Et
    hala siz de anlamadınız gitti bizimde ab girme gibi bir kaygımız yok! ama bu süreç iki yüzlü ve terör destekli politikalarınızı kabak gibi ortaya çıkardı ...gıcıklık değil mi istemiyoruz ama cebimizde dursun her cebimizi kurcaladığımızda değer diye sattığınız her şeyin ne kadar sahte olduğunu tüm dünyaya ifşa ediyor saklayamıyorsunuz artık
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Anadolu Alimler Birliğinden seçim açıklaması! İstanbul'a dikkat çekti
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması