Türkiye'den ABD'ye çok sert PYD tepkisi

Türkiye'nin PYD için anlaşmaya varıldığını iddia eden ABD'ye Ankara'dan sert tepki geldi.

GİRİŞ 31.08.2016 14:01 GÜNCELLEME 31.08.2016 17:22
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Türkiye ile terör örgütü PKK'nın Suriye kolu PYD arasında Suriye'de yaşanan çatışmaların sonlandırılması için anlaşmaya varıldığını iddia eden ABD'ye Ankara'dan sert tepki geldi. Böyle bir anlaşmanın olmadığını açıklayan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "Türkiye ile PYD ve YPG terör örgütünü adeta aynı kefeye koyan, onları eşitleyen açıklamalar duyuyoruz. Bunlar kabul edilemez" dedi.

"ANLAŞMA FALAN SÖZ KONUSU DEĞİL"

Kalın, "PYD ile anlaşma falan söz konusu değil. PYD, PKK'nın Suriye uzantısı olarak bir terör örgütüdür. Türkiye Cumhuriyeti devletinin bu yapıyla, bu örgütle, bunun o koluyla bu koluyla herhangi bir ilişkisi, anlaşması, vesairesi söz konusu değildir" ifadesini kullandı.

YORUMLAR 9
  • Fırat23 7 yıl önce Şikayet Et
    küfür tek milletir. fetö, pkk, pyd, daeş, haçlılar, siyonistler... hepsi aynı amaç için mücadele veriyor. önemli olan bizim bunun karşısında ne yaptığımız ne yapabildiğimiz.
    Cevapla
  • ergin 7 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH aşkına çıkın delikanlıca ey amerika bu topraklarda huzur yoksa tek nedeni sensin deyiverin amerika terörist bir ülke ve bizim dostumuz filan değil
    Cevapla
  • Vatansever 7 yıl önce Şikayet Et
    Anlasma yok, sonuna kadar pkk'nin kökünü kazicaz. ABD'ninde cani Cehenneme. INSALLAH
    Cevapla
  • Dobradobr 7 yıl önce Şikayet Et
    Soysuz Soysuzdur !!! Abd Türkiyeyi kendi gibi Soysuz sanıyor !!!!
    Cevapla
  • sedat cicin 7 yıl önce Şikayet Et
    monbiçe girmeleri ve peşinden darbe olaylarının yaşanması tesadüf değildir amaç türkiyenin kendi içiylen uğraşıp suriyedeki olaylara kayıtsız kalmasıydı bu işler çocuk oyuncağı değildir. değil pyd nin fıratın batısında, var olması bile yanlıştır suriyenin toprak bütünlüğü bizim için en öncelikli politika olmalıdır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Alçakça anlaşmayı duyurdu!
Hakan Fidan ilk kez detaylı anlattı! 7 Şubat MİT krizi neden yaşandı?