Cumhurbaşkanlığı'ndan Rakka açıklaması

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Rakka operasyonuna dair, "YPG operasyona katılacaksa biz yokuz" açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanlığı'ndan Rakka açıklaması
Cumhurbaşkanlığı'ndan Rakka açıklaması
GİRİŞ 22.09.2016 14:48 GÜNCELLEME 22.09.2016 14:48
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı ve Sözcüsü İbrahim Kalın, Rakka'ya yönelik operasyon için değerlendirmelerde bulundu.

"YPG'Lİ TERÖRİSTLER VARSA YOKUZ"

Kalın, DAEŞ'in başkent ilan ettiği Rakka'dan çıkartılması için yapılması planlanan operasyona dair, "Müzakereler hala devam ediyor, henüz kesinleşmiş bir şey yok. Menbiç ve Cerablus operasyonlarındaki prensiplerimiz aynı şekilde sürüyor. Bizim için, PYD/YPG'nin yer aldığı bir operasyona katılmamız söz konusu değil." sözlerini kaydetti.

Rakka başta olmak üzere Suriye kentlerinin DAEŞ'den temizlenmesi fikrine destek verdiklerini kaydeden Kalın, "Ama daha önce söylediğimiz gibi bu konuda prensip ve şartlarımız var." dedi.

ERDOĞAN, BİDEN'A SÖYLEMİŞTİ

Öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'la dün yaptığı görüşmede , PYD/YPG'nin yer alacağı Musul ve Rakka'ya yönelik bir operasyonda Türkiye'nin yer almayacağını belirtmişti.

YORUMLAR 1
  • hsn 7 yıl önce Şikayet Et
    türkiye bu operasyona mutlaka katılmalı ama daeş ve diğer ve terör örgürlerinde (pyd-ypg) bu operasyonda hedef olacağını ve ypg ve pyd de daeşle türk tanklarının hedefinde olacağını iletmelive abd yi muhatap almamalı her konuda
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Rusya'dan S-500 açıklaması! Tarih verdiler
Ancelotti inadını kırıyor! Real Madrid'de Arda Güler gelişmesi