ABD'den PKK/PYD'ye silah açıklaması

ABD Savunma Bakanı Ashton Carter PKK/PYD'ye silah vermeye devam edeceğini açıkladı.

ABD'den PKK/PYD'ye silah açıklaması
ABD'den PKK/PYD'ye silah açıklaması
GİRİŞ 22.09.2016 22:57 GÜNCELLEME 22.09.2016 22:58
Bu Habere 69 Yorum Yapılmış

Ashton Carter, Genelkurmay Başkanı Joseph Dunford ile Senato Silahlı Hizmetler Komitesi'nde, Suriye'de ve diğer bölgelerde ABD'nin katıldığı askeri operasyonlar hakkında senatörlerin sorularını yanıtladı.

CARTER: SURİYELİ KÜRTLERLE ÇALIŞMAYI DESTEKLİYORUM

"Suriyeli Kürtlerin silahlandırmasını destekliyor musunuz?" sorusu üzerine Carter, "Daha önce zaten silah vermiştik, onlar Suriyeli Demokratik Güçler'in bir parçası. Suriyeli Kürtlerle çalışmaya devam edilmesini destekliyorum." dedi.

Güney Carolina Senatörü Lindsey Graham, Carter'ın bu sözleri üzerine Dunford'a yönelerek, “Peki onlar Beşşar Esed'in gitmesini destekliyorlar mı? Esed'in şu andaki durumu nedir?" diye sordu.

Dunford, bu soruya, "Esed şu anda kazanıyor, bir sene öncesine göre daha güçlü." yanıtını verdi.

Suriyeli Demokratik Güçleri'ne takviye yapılması durumunda Rakka'da terör örgütü DAEŞ'e karşı yapılacak operasyonlardaki başarı ihtimalinin artacağını iddia eden Dunford, "Suriyeli Demokrat Güçler'le ilgili olarak ne yapacağımız konusunda ihtiyatlıyız. Onlara destek verdik. Karadaki en güçlü müttefiklerimiz. Suriyeli Demokratik Güçler ve Türk müttefiklerimizle ilişkilerimiz arasında denge kurmak oldukça zor." şeklinde konuştu.

"Eğer bu sorunlar halledilirse bölgede daha etkin olmamız adına Suriyeli Kürtleri silahlandırmamızın bizim için askeri anlamda bir imkan olduğuna katılır mısınız?" şeklinde bir soru üzerine Dunford, “Buna katılırım. Suriyeli Demokratik Güçleri'ne takviye yapılması Rakka'da muhtemel başarı ihtimalimizi artıracaktır." dedi.

'DAEŞ'İN KİMYASAL SİLAH ÜRETTİĞİNE DAİR ENDİŞELERİMİZ VAR'

Öte yandan Carter, DAEŞ'e karşı yapılan operasyonlarda başarı elde edilmesine rağmen, terör örgütünün kimyasal silah üretiminde ilerleme gösterdiğine yönelik kaygılarının olduğunu söyledi. "Koalisyon güçleri DAEŞ'in kimyasal silah üretimini durdurmaya çalışıyor, koalisyon güçlerinin ve Irak ordusunun bu tehlikeye maruz kalmaması için çalışıyoruz." diyen Carter, geçen hafta koalisyon güçlerinin Musul civarında yaptığı operasyonda, kimyasal silah yapımında kullanılan malzeme üreten bir depoyu hedef aldığını belirtti.

YORUMLAR 69
  • Saim çakır 7 yıl önce Şikayet Et
    Şeytan amerika siz zaten bütün terör örgütlerine silah veriyorsunuz terörörgütlerini amerika kuruyor
    Cevapla
  • misafir 7 yıl önce Şikayet Et
    o silahlar geriye adb ye donecek ve abd sokaklari terorle inleyecek.. Cok yakin. bunun adi ilahi adalet.
    Cevapla
  • cenk 7 yıl önce Şikayet Et
    pkk ve pyd nin dostu amerika türklerin düşmanıdır. amerika incirlik de işgalci durumundadır incirlikden çıkarılmalılar.
    Cevapla
  • yunus 7 yıl önce Şikayet Et
    yönümüz Rusya ve Çin olmalı o yüzden Suriye politikamız başından beri yanlıştı esede destek verseydik bu savaşta 300 bin kişide ölmezdi savaş bu noktaya gelmezdi esed daha güçlü olurdu deaş ile pyd ile uğraşmak zorunda kalmazdık Amerika'ya gerek kalmazdı..
    Cevapla
  • mustafa laz 7 yıl önce Şikayet Et
    batmaya mahkumsun abd
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD üniversitelerindeki Gazze protestosu dalga dalga büyüyor! Netanyahu panikledi
44 ile sarı kodlu uyarı: Göz gözü görmeyecek