Yunanistan Başbakan Çipras'tan Lozan açıklaması

Yunanistan Başbakanı Çipras, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Lozan Antlaşması'yla ilgili olarak yaptığı açıklamaların ikili ilişkiler için ‘tehlikeli’ olduğunu söyledi.

Yunanistan Başbakan Çipras'tan Lozan açıklaması
Yunanistan Başbakan Çipras'tan Lozan açıklaması
GİRİŞ 30.09.2016 20:55 GÜNCELLEME 01.10.2016 11:02
Bu Habere 233 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Lozan konusundaki sözleri üzerine CHP tepki göstermiş, Erdoğan'a yönelik hakarete varan ifadeler kullanılmıştı. 

CHP'nin ardından Yunanistan da Erdoğan'a tepki gösterdi.

Yunanistan Başbakanlık Ofisi, Başbakan Çipras’ın üst düzey yetkililere, “Yunan-Türk ilişkilerini ve Ege denizi ile adaların mevcut durumunu belirleyen Lozan Antlaşması’nı sorgulamak, iki ülke arasındaki ilişkiler ve daha geniş bölge için tehlikeli” dediğini bildirdi.

Muhtarlar toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "15 Temmuz, Türk milletinin 2. Kurtuluş Savaşı'dır. Birileri Lozan Anlaşması'nı zafer diye yutturmaya çalışıyor. O masaya oturanlar Lozan'ın hakkını veremediler" ifadelerini kullanmıştı.

"1923 ANLAŞMASINA SAYGI DUYULSUN"

Erdoğan’ın konuşmasının ardından 1923 anlaşmasına saygı duyulmasını talep eden Yunanistan Dışişleri Bakanlığı, “Lozan Antlaşması ve tüm uluslararası hukuk, uygar dünyanın gerçekleri ve hiç kimse, buna Ankara da dahil, bunu inkar edemez. Herkes buna saygı göstermeli. Bu ne kadar acı verici görünse de” açıklamasında bulunmuştu.
 

YORUMLAR 233
  • hgjk 7 yıl önce Şikayet Et
    o adalari istiyoruz. agzimizin dibindeki adalari yunanlara kaptirmisiz. onlar birgün tekrar bizim olacak
    Cevapla
  • Mb.. 7 yıl önce Şikayet Et
    Erdoğan birşey söyledi yunan ve chp tepki gösterdi! Hani şu hdp/chp ittifakı gibi veya abd büyükelçisi / CHP'nin kayyum ortak karşıtlığı gibi. Bütün kümelerin ortak kesişeni nedense hep CHP oluyor. Bu pek de milletin hayrına bir parti olmasa gerek, chp..
    Cevapla
  • cemil 7 yıl önce Şikayet Et
    sayin cipras ülkesinle olassin borc yatagina girmis iflaz etmis artis.
    Cevapla
  • Doğrusu 7 yıl önce Şikayet Et
    Doğrusu çok ilginç oldu. Hdp ile paralel giden chp, bu sefer de Yunanla aynı düşünüyor... 12 adalar, Kıbrıs, Musul/Kerkük/ bu mevcut dandik sınır çizgisi, vs... Hilafeti kaldırdık. Harf kanunu ile 1 gün sonra okur yazarlığımız sıfir oldu ve de tarihimizden koptuk...
    Cevapla
  • Şevket Yıldız 7 yıl önce Şikayet Et
    Lozan çöpe giderse Ayasofya ibadete açılır.Ayasofya cami olursa,Megalo idea hayal olur.Çipras'ın korkusu bu.Eğer bu olursa Yunanistan,Kemalistleri çok üzecek olan M.Kemal hakkında bazı belgeleri yayınlayabilir
    Cevapla
  • Selim 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu çıkış iyi oldu. Kıbrıs la ugrasmazlar belki.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AB'nin derdi Doğu Akdeniz - Gazete manşetleri
Almanya'dan Türkiye açıklaması: Her zaman kolay olmayan bir ortak