Irak'tan Türkiye'ye üstü kapalı tehdit

Küresel güçlerin Ortadoğu'daki sözcülerinden birisi gibi hareket eden Irak Başbakanı İbadi, Türkiye'yi üstü kapalı tehdit etti.

Irak'tan Türkiye'ye üstü kapalı tehdit
Irak'tan Türkiye'ye üstü kapalı tehdit
GİRİŞ 04.10.2016 19:03 GÜNCELLEME 04.10.2016 19:16
Bu Habere 120 Yorum Yapılmış

Irak Başbakanı Haydar İbadi, Türkiye ile askeri mücadeleye girmek istemediklerini ifade ederek, “Türk yetkililerinin davranışları kabul edilebilir değil” dedi.

Irak yarı resmi yayın organı Irakiye televizyonun son dakika gelişmesi olarak geçtiği haberine göre, Haydar İbadi, DAEŞ sonrası Musul'da oluşacak boşluğun Türk güçleri tarafından suistimal edilmemesi için tedbirler aldıklarını belirtti.

"TÜRKLER IRAK TOPRAKLARINDA KALMASIN"

Koalisyon güçleri Irak'ın talebini teyit ettiğini altını çizen, küresel güçlerin Ortadoğu'daki sözcüsü durumundaki İbadi, “Türkler'in Irak topraklarında kalmaya yönelik ısrarı hiç bir yorum kaldıramaz. DAEŞ, Suriye'de Türkiye sınırlarına daha yakın. DAEŞ, Suriye'den Türkiye sınırlarına daha yakın” ifadelerini kullandı.

Irak Başbakanı İbadi, “Türkiye ile askeri mücadeleye girmek istemiyoruz. Ancak Türk yetkililer davranışı kabul edilebilir değil” dedi.

İç siyasi çekişmeler Musul'un düşmesine neden olduğunu dile getiren İbadi, Musul'u Kurtarma Operasyonu'na bölge halkının katılmasını desteklediklerini söyledi.

Kaynak: Rudaw

YORUMLAR 120
  • heika 7 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar adam olsa simdi dunya daha guzel bi yer olurdu zaten.boyle hain korkak onun bunun usaklari olmasa ortadoguda bu kadar masum insan katledilemez aci cektirilemezdi.Allah bunlari bu dunyada da pisman etsin.gun gormesinler.daes maes hikaye bunlarin baska planlari var bence dertleri baska
    Cevapla
  • Hamit 7 yıl önce Şikayet Et
    Deaş'i Görünce Arkasına Bakmadan Kaçan Irak Ordusuyla Mı? Karşılık Vermeyi Düşünüyor Apaçık İntihar Olur
    Cevapla
  • bülent 7 yıl önce Şikayet Et
    Pis amerikanın uşakları
    Cevapla
  • Dost 7 yıl önce Şikayet Et
    Babaların gelsin minik cocuk
    Cevapla
  • sinem 7 yıl önce Şikayet Et
    daha dün ankarada degilmiydi bua adm buray gelince adam zannediyoz memlektlerıne gidince canavar oluyolar nr ikiyüzlüle rbunlar ya kime inancagımızda belli degil artık
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Rusya'dan S-500 açıklaması! Tarih verdiler
İstanbul Valisi Davut Gül açıkladı: Taksim Meydanı 1 Mayıs kutlamalarına kapalı olacak