Erdoğan-Putin görüşmesinde 8 başlık masada

Enerji dünyasının gündemini belirleyecek kongre bugün başlıyor. Kongrede Rus lider Vladimir Putin ile Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’da biraraya gelecek.

Erdoğan-Putin görüşmesinde 8 başlık masada
Erdoğan-Putin görüşmesinde 8 başlık masada
GİRİŞ 09.10.2016 13:10 GÜNCELLEME 09.10.2016 13:13
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Gözler 23. Dünya Enerji Kongresi’ne katılmak üzere 10 Ekim Pazartesi günü Türkiye’ye gelecek olan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Türkiye ziyaretine çevrildi. Putin ve Erdoğan arasında yapılacak görüşmede enerji, turizm, tarım ve ekonomi başta olmak üzere bir süredir askıya alınan Türk Akımı Projesi’nin yeniden masaya yatırılacağı belirtiliyor. Liderler arasında yapılacak görüşmeye 8 kritik başlık damga vuracak. İki liderin 9 Ağustos’ta St. Petersburg’da ve 3 Eylül’de Çin’in Hangzhou şehrinde gerçekleştirdikleri görüşmelerin devamı niteliğindeki bu ziyaretin, ilişkilerde başlatılan normalleşme sürecine ivme kazandırması ve işbirliğini daha da geliştirilmesine katkı sağlaması bekleniyor.

TÜRK AKIMI’NDA İVME KATACAK

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’ın “24 Kasım öncesi kaldığımız yerden devam etmek istiyoruz. O zaman konu belli mesafeye gelmişti. Müzakereler sürüyor” dediği Türk Akımı Projesi en önemli gündem maddesi olacak. İki ülke arasında Türk Akımı Hükümetlerarası Anlaşması’nın imzalanması bekleniyor. Türk Akımı Projesi doğalgazın Türkiye üzerinden Avrupa’ya taşınmasını öngörüyor. Bu arada Rusya’dan doğalgaz alım kontratlarında değişiklik bekleniyor. Anlaşmaların revize edilmesi büyük önem taşıyor.

NÜKLEER YENİDEN HIZLANACAK

İki liderin yapacağı görüşmede nükleer santral de en önemli başlıklardan biri olacak. Mersin Akkuyu Nükleer Santral Projesi’nin çalışmalarının yeniden hız kazanması bekleniyor. iki ülke arasında yaşanan uçak krizi nedeniyle Rusya’ya yönelik vizesiz geçişler durdurulmuştu. Bu görüşmelerde bu konunun ele alınması ve geçiş serbestisinin yeniden başlaması talep ediliyor.

SURİYE MASADA OLACAK

Kremlin, Putin-Erdoğan görüşmesine ilişkin yaptığı açıklamada öncelikli olarak iki ülke arasındaki normalleşme süreci ve Suriye’nin ele alınacağını açıkladı. Açıklamada bunun yanı sıra gündemdeki bölgesel ve uluslararası konuları ele alacaklarını, ülkelerini ilgilendiren bazı belgelerin imzalanacağı bilgisine yer verildi. Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamada görüşmenin iki ülke ilişkilerinde başlatılan normalleşme sürecine ve ilişkilerin daha da gelişmesine katkı sağlamasının beklendiği bildirildi.

YORUMLAR 8
  • coskun 7 yıl önce Şikayet Et
    bitirin su egoist bas belasi avrupayi ve ingilizleri
    Cevapla
  • Dobradobr 7 yıl önce Şikayet Et
    Lozan bir FİYASKOYDU Baş Komutanım !!! Fırsat bu Fırsat, Nüklear Güç O L M A L I Y I Z. Kozlar bu Sefer Fazlasıyla ELİMİZDE !!!
    Cevapla
  • türk milleti 7 yıl önce Şikayet Et
    s400 alınmalı bu dönemde acil ihtiyaç var,rus envanterinden direk alınmalı,ihale vs gerek yok parasını verelim,söz konusu vatansa aç da kalırız,uğruna ölürüzde
    Cevapla
  • Galip 7 yıl önce Şikayet Et
    Askeri işbirliği ve daha ötesi yeni birlik ele alınmalı.
    Cevapla
  • vatandaş 7 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye kıtalararası uzun menzilli füzelerde seri imalata acilen geçmeli vakit daralıyor sinsi devletler boş durmuyor Savunma sanayimiz ne kadar güçlü olursa düşman o derece titrer...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fiat Topolino Türkiye’de 449 bin TL’den satışa çıktı! İşte özellikleri...
Murat Kurum paylaştı! Uğur Işılak'tan yepyeni seçim şarkısı! Sosyal medyayı salladı