Milli Savunma Bakanı Işık'tan Musul açıklaması

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Musul ile ilgili 'Türkiye'nin kayıtsız kalmasını kimse beklemesin' dedi.

Milli Savunma Bakanı Işık'tan Musul açıklaması
Milli Savunma Bakanı Işık'tan Musul açıklaması
GİRİŞ 13.10.2016 18:33 GÜNCELLEME 13.10.2016 18:56
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, 15 Temmuz darbe gecesi general Semih Terzi'yi öldürdükten sonra şehit olan Astsubay Ömer Halisdemir'in Niğde'nin Bor İlçesi'ndeki mezarını ziyaret edip, adının verildiği parkın açılışını yaptı.

Bakan Işık, bugüne kadar FETÖ ile irtibatlı olan 3 bin 939 personelin TSK'dan ihraç edildiğini söyledi, "Musul gibi tarihi bağlarımız olan bir şehrin demografik yapısının değiştirilmesine Türkiye'nin kayıtsız kalmasını kimse beklemesin" dedi.

Işık, şehit Ömer Halisdemir'in mezarının bulunduğu Niğde'nin Bor İlçesi'ne bağlı Çukurkuyu Beldesi'ne askeri helikopterle gelişinde Niğde Valisi Ertan Peynircioğlu, Niğde Belediye Başkanı AK Partili Faruk Akdoğan tarafından karşılandı. Bakan Işık, Halisdemir'in kabrinin bulunduğu mezarlığa geçti. Halisdemir için dua eden Işık, daha sonra Kocaeli Büyükşehir Belediyesince beldede yaptırılan Şehit Ömer Halisdemir Parkı'nın açılışı yaptı.

Konuşmasında, bugüne kadar 3 bin 939 personelin FETÖ ile irtibatlı olduğu gerekçesiyle TSK'dan ihraç edildiğini söyledi. 540 personelin ise açığa alındığını belirten Bakan Işık, " Bu mücadele sadece TSK'da değil devletin tüm kurumlarında devam edecek. Bataklığı kurutacağız, bunda kararlıyız. Özellikle bazı siyasiler son dönemde mağdur edebiyatı yaparak FETÖ ile mücadeleyi sulandırmak ve hızını kesmek istiyorlar. Bu mücadeleyi sulandırmak bu ülkenin dününe de bugününe de, yarınına da ihanettir. Onun için herkesin aklını başına toplaması lazım.Su uyur düşman uyumaz, bu hainler fırsatını bulursa tekrar aynı şeye girişmekten çekinmeyecek" dedi.

"ARTIK TERÖR ÖRGÜTLERİNİN ZAİYAT VERMESİNİ ENGELLEYENLER YOK"

TSK'nın 15 Temmuz akşamından çok daha güçlü olduğunu da belirten Işık, şöyle devam etti:

"Bazı haber ajanslarında darbe teşebbüsünden sonra tutuklanan subaylardan dolayı 'Türk ordusu en güçlü yanını kaybetti, zaafa uğradı' gibi değerlendirmelerde bulunuyorlar. TSK inanın 15 Temmuz akşamından çok daha güçlüdür. Bbu kadardu düşünün ki içerisindeki bir hain kendi komutanından değil de okyanus ötesinden talimat alıyor. Bilgiyi kendi komutanında saklıyor bir takım yerlere iletiyor. Bunları temizledikçe ordumuz güç kazanıyor. Ordumuzun zayıflatılması temasını işlerken biz Fırat Kalkanı harekatını başlattık. Orduda emir komuta içinde en küçük zafiyet olsa bu kadar alan kontrol altına alınabilir miydi? Terörle mücadelede son 35 yılın en önemli dönemini yaşıyoruz. Terör örgütü son 35 yılda bundan daha ağır bir kayıp vermedi. Artık terör örgütünün koordinatlarını başka yerde verip de terör örgütünün zayiat vermesini engelleyen hainler yok aramızda."

MUSUL VE RAKKA HAREKATI

Musul tartışmalarına da değinen Bakan bu konuda da şunları söyledi:

"Önümüzde iki önemli olay var, Musul ve Rakka harekatları. Hiç kimse bizim Suriye'ye, Irak'a kayıtsız kalmamızı beklemesin. Bölgede cirit atan terör örgütlerinden dolayı en fazla tehdit altında olan ülke Türkiye'dir. Bu noktada son günlerde Irak'ta yaşanan tartışmalar bana bir atasözü hatırlattı. Şu anda Bağdat büyük bir yanlış içerisinde. Türkiye Irak'tan Türkiye'ye yönelecek terör tehdidini kaynağından bertaraf etme hakkına sahiptir. Türkiye aynı zamanda Irak ve Suriye'nin toprak bütünlüğünü tehdit eden gelişmelerde kayıtsız kalmama hakkına sahiptir. Musul gibi tarihi bağlarımız olan bir şehrin demografik yapısının değiştirilmesine Türkiye'nin kayıtsız kalmasını kimse beklemesin. Bizim ne Irak'ın ne de Suriye'nin toprağında gözümüz yok. Türkiye'nin temel politikası Irak ve Suriye'nin toprak bütünlüğüdür. Ancak bunu Türkiye'nin düşündüğü kadar Bağdat'ın ve Şam'ın da düşünmesi lazım."

Bakan Işık, açılışın ardından şehit Halisdemir'in annesi Fadimeana Halisdemir'in evinde, rahatsızlığı nedeniyle Niğde Devlet Hastanesi'nde tedavi edilen babası Hasan Hüseyin Halisdemir'i ziyaret eti.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 3
  • hasan 7 yıl önce Şikayet Et
    dicle kalkanı başlasın
    Cevapla
  • bastepeli 7 yıl önce Şikayet Et
    musula oyle veya boyle girmemiz lazim amerika bize karsi cok buyuk bir dusmanlik icinde. ayrica o bolgede bulunan soydaslarimizi terk edemeyiz rusyayla anlasip amerikaylada butun iliskilerimizi kesmeliyiz dunya bir amerikadan ibaret degil
    Cevapla
  • GİR ozaman 7 yıl önce Şikayet Et
    ilk girenin olacak halep de musulun petrolü de. boş boş konuşmayın ya bir gece ansızın 100 bin askerle girin yada susun bekleyin kürtlerle şiiler ele geçirsin diye. Sonra yok o küstahmış yok bu küstahmış demeç vermekle olmaz.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Merkez Bankasından enflasyon açıklaması! 'En büyük hedefimiz' deyip duyurdu!
Güney Kore ile görülmemiş anlaşma! Altay Tankı detayı çok konuşulacak