Demirtaş: Türkiye Musul'a müdahale etmeli

Diyarbakır'da gazetecilerin sorularını yanıtlayan Selahattin Demirtaş, Türkiye'nin Musul operasyonuna müdahil olması gerektiğini söyledi.

Demirtaş: Türkiye Musul'a müdahale etmeli
Demirtaş: Türkiye Musul'a müdahale etmeli
GİRİŞ 19.10.2016 21:20 GÜNCELLEME 20.10.2016 08:28
Bu Habere 126 Yorum Yapılmış

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Türkiye'nin Musul operasyonuna dahil olmaya çabalarına dikkat çekerek, "Eğer Türkiye'nin Musul ile ilgili müdahalesi olacaksa ki, olmalı, o da Musul'da bir an önce huzurun sağlanması, Musul'a demografik müdahalenin önlenmesi, gerçek Musul halkının dönmesini sağlamak olmalı" dedi.

"TÜRKİYE MUSUL VE KERKÜK'Ü ALMAK İSTİYOR"

HDP'nin Diyarbakır il binasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Demirtaş, "Türkiye ısrarla neden Musul operasyonuna katılmak istiyor?" sorusunu, "Cumhurbaşkanı net bir şekilde açıklıyor. 'Misakı Milli'ye bakarsanız anlarsınız' diyor. Yani Musul'u ve Kerkük'ü Türkiye sınırlarına katmak. Misakı Milli'nin, en azından sınırlar bölümü budur. Eğer Cumhurbaşkanı'nın niyeti buysa, Musul'u ve Kerkük'ü başta olmak üzere Güney Kürdistan'ı, hatta Rojava Kürt Bölgesi'ni, Türkiye'nin resmi sınırları içerisine katma gibi bir emperyal amaç varsa, bu bölgede yeni savaşların, dünya savaşına gidecek yolun taşlarını döşemekten başka bir şey değil.

"TÜRKİYE MUSUL'A MÜDAHALE ETMELİ"

Eğer Türkiye'nin Musul ile ilgili müdahalesi olacaksa ki, olmalı, o da Musul'da bir an önce huzurun sağlanması, Musul'a demografik müdahalenin önlenmesi. Musul'dan göç etmek zorunda kalmış, IŞİD saldırısı ya da Saddam döneminde Saddam'ın müdahalesiyle göç etmek zorunda kalan gerçek Musul halkının Musul'a dönmesini sağlamak olmalı. Türkiye'nin görevi, işi bu olmalı. Bölgede huzur, istikrar için çalışmalı" diye yanıtladı.

YORUMLAR 126
  • mha 7 yıl önce Şikayet Et
    sen bu ülkeye aklı verecek adam değilsin. açıklama dün gelmişti. hiçbir ihanet cezasız kalmayacak diye. sen de millete ihanet edenler kervanında rol sahibisin...
    Cevapla
  • tose 7 yıl önce Şikayet Et
    Hayırdır seloş.? Dün karşıydın, gece rüyanda ne gördün ki.? Bu ülkede senin rüyaların gerçekleşmez bikesin.!
    Cevapla
  • kartal 7 yıl önce Şikayet Et
    bak şu konuşana sende kimsin
    Cevapla
  • belde 7 yıl önce Şikayet Et
    yavaş yavaş bizlerin dediğine geliyor. fakat ne amaçla dediğine bakmak lazım. teferruatta hangi gaye ile bunu söyledi önemli olan bu.
    Cevapla
  • Uzun adama saygı 7 yıl önce Şikayet Et
    Biz büyük bir devletin evlatlarıyız biz bir yere girsek işgal amaçlı girmeyiz Oraya barış ve istikrarin gelmesini ve buraların teröristlerin eline geçmemesi için gideriz oraya pyd pkk terörü yerleşirse ülkemiz ve milletimiz tehdit altında olur ancak ABD ve AB bunu bi türlü kabul etmiyor hakkımızda hayırlısı olur İnşaallah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fahiş fiyata ceza artıyor - Gazete manşetleri
İran-İsrail savaşını engelleyen telefon: Bu gece değil!