Erdoğan: Yeni kandil olma yolunda, müsade etmeyiz!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ,Sincar'ın yeni bir Kandil olma yolunda ilerlediğini ve buna asla müasade edilmeyeceğini söyledi.

GİRİŞ 27.10.2016 13:33 GÜNCELLEME 27.10.2016 16:25
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'de düzenlenen Şehit ve Gazi Yakınları Atama Töreninde konuştu. Konuşmasında dün akşam ABD Başkanı Obama ile yaptığı telefon konuşmasına da değinen Erdoğan, "Dün akşam Obama'ya dedim ki. Gelin Rakka'dan DEAŞ'i Birlikte temizleyelim' dediğini açıkladı.

Erdoğan, "Sincar yeni bir Kandil olma yolunda buna müsaade edemeyiz." diyerek Sincar'da mücadelenin devam edeceğini açıkladı. 

İşte o konuşmadan satır başları

"Şimdi El Bab’a ilerliyoruz. Ondan sonra Münbiç’e Rakka’ya yöneleceğiz. Dün akşam Sayın Obama ile uzun uzun görüşmemiz oldu. Bu görüşmede bu tür adımları atacağımızı kendisiyle paylaştık. PYD YPG gibi örgütlere ihtiyacımız yok. Gelin sizlerle beraber Rakka’dan DEAŞ’ı atalım dedik. Sincar’da bu mücadeleyi sürdüreceğiz. Sincar yeni bir Kandil olma yolunda buna müsaade edemeyiz.

Telafer’de ne yazık ki Türkmen kardeşlerimizi ikiye bölündüler. Şimdi orada mezhepler noktasında çatışma var. Bırakın bu mezhep çatışmasını. Mezheplerin üzerinde İslam var. İslam’da birleşin."

YORUMLAR 1
  • ismet 7 yıl önce Şikayet Et
    başkan. inşallah
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kulüpler Birliği geri adım atmıyor! Büyükekşi yönetimine büyük baskı
Türk askeri pratiğine Baykar damgası: Kısa sürede büyük etki