İncirlik Üssü'nde 'greve hayır' kararı

İncirlik'te ABD'li şirketlerde çalışan Türk Harb-İş ile ABD'li işveren arasındaki görüşmelerde anlaşma sağlanamaması üzerine yapılan grev oylamasında 'greve hayır' kararı çıktı.

İncirlik Üssü'nde 'greve hayır' kararı
İncirlik Üssü'nde 'greve hayır' kararı
GİRİŞ 01.11.2016 18:25 GÜNCELLEME 01.11.2016 18:25
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Adana'da bulunan İncirlik Üssü'ndeki ABD'li şirketlerde çalışan Türk işçiler adına Türkiye Harb Sanayii ve Yardımcı İşkolları İşçileri Sendikası (Türk Harb-İş) ile ABD'li işveren arasında yürütülen toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine yapılan grev oylamasında 'greve hayır' kararı çıktı.

Yaklaşık 1100 işçi adına yürütülen toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşmazlık olduğunu belirten Türk Harb-İş Sendikası Adana Şube Başkanı Osman Acet, ABD'li işveren ile zam oranları ve risk primi gibi konularda anlaşma yapılamadığını söyledi. İncirlik Üssü'nde Türk işçilerin bakım-onarım, yemekhane ve kargo gibi bölümlerde çalıştığını bildiren Acet, üyelerinin bugün grev oylaması yaptığını anlattı. Oylamaya katılan işçilerden 911'inin 'greve hayır' ve 62'sinin 'greve evet' dediğini aktaran Acet, şöyle konuştu:

"Üyelerimiz greve gitmek yerine sürecin yüksek hakem kurulunda çözülmesine karar verdi. Oylama sonucuna 3 gün içerisinde itiraz hakkı var. Bu sürecin ardından biz 6 gün içinde yüksek hakem kurulunda taleplerimizin kabul edilmesini isteyeceğiz." 

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 1
  • vatandaş 7 yıl önce Şikayet Et
    sendikaları düşürdükleri duruma dikkat.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Öğretmen atamaları ne zaman? Bakan Tekin tarih verdi!
Ancelotti inadını kırıyor! Real Madrid'de Arda Güler gelişmesi