Norveç Büyükelçimiz de Dışişleri'ne çağırıldı

Türkiye’nin Oslo Büyükelçisi Esat Şafak Göktürk, HDP Eşgenel Başkanları ve milletvekillerinin göz altına alınmaları ile ilgili Norveç Dışişleri Bakanlığı’na çağrıldı.

Norveç Büyükelçimiz de Dışişleri'ne çağırıldı
Norveç Büyükelçimiz de Dışişleri'ne çağırıldı
GİRİŞ 04.11.2016 23:26 GÜNCELLEME 04.11.2016 23:26
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Norveç Dışişleri Bakanı Borge Brenda, yaptığı basın açıklamasında ‘‘Bu dramatik ve olumsuz bir gelişme. Türkiye’nin kendi topraklarında terörizmle mücadele hakkını tabii ki tanıyoruz. Ancak bu ağızların kapatılmasını veya muhalefetteki siyasetçilerin tutuklanmasını haklı göstermez.’’ dedi.

Diyarbakır’daki terör saldırısını da kınadığını belirten Borge Brenda, İsveçli meslektaşı Margot Wallström gibi, güneydoğudaki çatışmaların son bulması için diyalog ortamına geri dönülmesini istedi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 14
  • Harun 7 yıl önce Şikayet Et
    Norveç'i zerre kaale alan yok! Norveç kes sesini ve otur oturduğun yerde. Türk'ün sabrını sınamayın. PKK'ya vuruyoruz ses batıdan geliyor. Demek ki batının kuklasını temizliyor Türkiye. Elhamdülillah, doğru yoldayız. Batının delirmesi bu yüzden.
    Cevapla
  • BABA 7 yıl önce Şikayet Et
    Elçilerimiz bu olayla kendi içişlerimiz olduğu dolayısı ile sömürge devleti olmadığımız için hukuki işlemlerle ilgili Türkiye Cumhuriyetinin bir başka ülkeye açıklama hesap verme mecburiyeti yoktur. ELÇİLERİMİZ BU KONUDA YAPILAN ÇAĞRILARA UYMAMAMALIDIR.
    Cevapla
  • barbaros 7 yıl önce Şikayet Et
    Bizde bunların elçilerini çağırıp teröre destek vermeleri konusunda açıklama isteyelim.kısasa kısas.
    Cevapla
  • yavuz 7 yıl önce Şikayet Et
    dışişlerine büyülelçimizi çağıranları ülkemizin içişlerine ve teröre destek vermelerinden dolayı bizde onların büyük elçiliklerini çağrıp nota verelim.
    Cevapla
  • Kobra 7 yıl önce Şikayet Et
    Gavur gavurluğunu yapıyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan esprili gönderme: Artık Fenerbahçeli değilim
DEM Parti'den skandal Türk bayrağı kararı!