Dışişleri Bakanlığı'ndan Castro açıklaması

Dışişleri Bakanlığı, Fidel Castro’nun ölümü nedeniyle Küba lideri hakkıda övgü dolu sözler içeren bir açıklama yaptı.

Dışişleri Bakanlığı'ndan Castro açıklaması
Dışişleri Bakanlığı'ndan Castro açıklaması
GİRİŞ 26.11.2016 16:37 GÜNCELLEME 26.11.2016 16:37
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

 Bakanlık “Küba Devrimi’nin efsanevi lideri” diye tanımladığı Castro’nun ölümünün büyük üzüntüyle karşılandığını vurguladı.

Castro’nun Habitat toplantısı nedeniyle 1996 yılında Türkiye’ye geldiğinde Türk halkının kendisine gösterdiği sevginin hala hatırlarda olduğunun belirtildiği açıklama şöyle:

“Küba Devrimi’nin efsanevi lideri Fidel Castro’nun ölümü büyük üzüntü ile karşılanmıştır. Siyasi tarihe derin izler bırakan ve ülkesinde sağlıktan eğitime, sanattan bilime pek çok alanda köklü reformlar gerçekleştiren Fidel Castro, Küba’daki genç kuşaklara yol gösterecek değerleri ve idealleri miras bırakmıştır. Hayatını adadığı mücadele sadece Küba’da değil, tüm dünyada yankı bulmuş ve farklı siyasi kamplarda dahi saygınlık uyandırmıştır. Küresel adaletsizliğe karşı çıkmış, daha eşitlikçi ve dayanışmacı bir dünya kurulması için çalışmıştır. ‘Başka türlü bir dünya mümkündür’ sözleri de, hangi siyasi görüşten olursa olsun, bugün Latin Amerika’dan Asya’ya, Orta doğu’dan Afrika’ya, milyarlarca insanın ortak özlemini yansıtmaktadır. 1996 yılında Habitat toplantısı için İstanbul’a gelen Fidel Castro’ya halkımız tarafından gösterilen ilgi ve sevgi hala hatırlanmaktadır. Fidel Castro’nun ailesine ve dost Küba halkına taziyelerimizi sunuyoruz.”

YORUMLAR 3
  • Huseyn Ciftci 7 yıl önce Şikayet Et
    Fidel'in öz Babaannesi İstanbul'dan gitmiş bir hanım idi. ayrıntılar, biyografilerinde bulunabilir.
    Cevapla
  • Adam gibi Adam 7 yıl önce Şikayet Et
    Fidel Castro`nu Annesi, Türk kökenli Ispanyol bir Bayandi !
    Cevapla
  • adamın_biri 7 yıl önce Şikayet Et
    toprağı bol olsun fidel castro gönlünde fenerbahçe aşkı olan bir yiğit kübalıydı, hatta ölünceye kadar fenerbahçemizin maç özetlerini hiç kaçırmadan takip etmiştir
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Avrupa'da kim ne kadar kazandı? İşte rakamlar
Son dakika: İsrail'den İran'a misilleme saldırısı