ABD'den Rusya'ya çağrı: Zamanı geldi

Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest, Suriye konusunda Rusya'ya çağrıda bulundu

ABD'den Rusya'ya çağrı: Zamanı geldi
ABD'den Rusya'ya çağrı: Zamanı geldi
GİRİŞ 07.12.2016 23:57 GÜNCELLEME 07.12.2016 23:57
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest, Suriye’de diplomatik bir çözüme ulaşılmasında Rusya'ya büyük bir sorumluluk düştüğünü belirterek, "Rusların sorumlu bir rol oynamalarının zamanı geldi." dedi.


Earnest, günlük basın toplantısında, Suriye’de Beşşar Esed rejiminin, Rusya ve İran’ın desteğiyle kuşatma altında tuttuğu Halep’te yaşanan insani dramla ilgili soruları yanıtladı.

Batılı ülkelerin, Rusya ve İran’ı ardına alarak kenti bombalayan Suriye rejimini kınayan bugünkü ortak bildirisinin, Halep’teki muhalif silahlı grupların 5 günlük ateşkes çağrısına spesifik desteği olup olmadığının sorulması üzerine Earnset, bildirinin herhangi bir spesifik plana katkı sunmadığını bildirdi.

"RUSLARIN SORUMLU ROL OYNAMALARININ ZAMANI GELDİ"

Earnest, Rusya’nın çatışmaların sona erdirilmesinde ve insani yardımların ulaştırılmasında büyük bir sorumluluk taşıdığına işaret ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

Strateji aslında, sadece göz yummalarıyla değil bazı durumlarda aktif bir şekilde destekledikleri taktiklerle çok sayıda masum insanın hayatını kaybetmesine neden olan Rusya’ya baskı uygulamak. Başkan (Barack Obama) bir çözüme ulaşmada, Rusya’nın kirli oyundaki suç ortaklığını gizleyecek veya karartacak bir stratejinin etkili olduğuna inanmıyor. Doğrusu Rusya’nın, Esed rejimi adına araya girmesi ve belli çıkarları sebebiyle diplomatik çözüm üretmede büyük bir sorumluluk taşıdığına inanıyoruz. Dolayısıyla Rusya’yı sonuçta bir payı olmadığı gibi göstererek veya olmağı halde iyi bir aktörmüş gibi göstermek suretiyle diplomatik bir çözümde ilerleme sağlayamayız. O yüzden Rusların sorumlu bir rol oynamalarının zamanı geldi.”

Suriye’de muhalif grupların Birleşmiş Milletlerin (BM) ateşkese dair planını kabul ettiğinin altını çizen Earnest, “Suriyeliler de kabul etmeli. Ruslar, Esed rejiminin planı kabul etmesi için onların üzerindeki nüfuzunu kullanmalı.” açıklamasında bulundu.

Earnest, çözümün önündeki en büyük engelin, Esed rejiminin ahlaksız askeri taktikleri ile Rusya ve İran’ın müdahilliği olduğunu kaydetti. Earnest, “Suriye hükümeti ile Rusların ve İranlıların olası bir çözüme direnmeleri devam ettiği sürece, daha fazla çatışma, şiddet, kan dökme ve trajedi zuhur edecek.” diye konuştu.

YORUMLAR 5
  • Güven 7 yıl önce Şikayet Et
    Rol kapma,yemezler
    Cevapla
  • msk 7 yıl önce Şikayet Et
    Biri Şeytan biri Cin birbirine girseler ne datli olur
    Cevapla
  • Timuçin 7 yıl önce Şikayet Et
    Abd,ab,rusya,iran,israil.. Bu 5 li insanlığı öldürüyor..geri kalan dünya müslümanlar öldürülüyor diye göz yumuyor.cocuklarin ahı bu dünyayi yakar..kimse huzur bulamaz
    Cevapla
  • metin 7 yıl önce Şikayet Et
    Masonları istediği harite oluştu ve artık ikinci aşama olan trumpın ışidi yok etme sahnesine geldi , daha sonra mescidi aksa ışide yıktırılacak sonrasında türkiye rakkaya saldıracak ama orada abd ile savaşak ve diğer ülkeler saldıracak , masonlar sahte mesihini devreye sokacak müslümanları kandıracaklar, nato güneydoğuya çökecek vs. planları var bu planların bir kısmı türkiyenin suriyeye girmemesi için ortaya da atıldı bir kısmı ise kesin.
    Cevapla
  • Deale 7 yıl önce Şikayet Et
    Tek hayalim var ... Cumhurbaşkanımız Islam Işbirligi Teskilatı toplantısına elinde hilafet bayrağıyla kürsüye çıkması ve yeter bu zúlüm gelin sancagımız altında bir olalım diye haykırmasıdır. Insallah o gunleride gorecegiz....
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Yunanistan: Türkiye'nin tepkisine rağmen vazgeçmeyeceğiz
Almanya'dan Türkiye açıklaması: Her zaman kolay olmayan bir ortak