Dışişleri'nden Almanya'daki kafileyle açıklama

Dışişleri Bakanlığı'ndan Almanya'daki bekletilen kafileyle ilgili açıklama geldi.

Dışişleri'nden Almanya'daki kafileyle açıklama
Dışişleri'nden Almanya'daki kafileyle açıklama
GİRİŞ 10.12.2016 12:33 GÜNCELLEME 10.12.2016 13:12
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Türkiye'den Almanya'ya gelen 14 kişilik sporcu kafilesinin Alman polisi tarafından sorgulandığı ve grupta bulunan bir kişinin gözaltına alındığı bildirildi. Dışişleri Bakanlığı olayın, Almanya'yla son günlerde yaşananlarla alakalı olmadığı ve bir insan kaçakçılığı dosyası olduğunu belirtti.

Türk diplomatik kaynakları, Ankara'dan geldikleri Düsseldorf havaalanında 6 saati aşkın süredir bekletilen gruptaki kişilerden T.Ö'nün, Almanya'ya yasa dışı bir şekilde insan sokmaya çalışmaktan gözaltına alındığı ve hakim karşısına çıkarılacağı açıklamasında bulundu.

Aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu "hususi pasaport" sahibi yolcuların, polis tarafından tercüman aracılığıyla ifadelerinin alındığı belirtildi. Yolcuların, bir karate turnuvası için Almanya'ya geldiklerini söylediği öğrenildi.

Havaalanı polisinin devreye giren Türk yetkililere ilk aşamada, söz konusu yolcularla ilgili sorgulamanın uzun sürebileceği, işlemler bitmeden kimseyle görüştürülmeyecekleri ve daha detaylı bilgi verilmeyeceği açıklamasını yaptığı kaydedildi.

Grupta bulunanların sorgulanmalarının sabah saatlerine kadar sürmesinin beklendiği, Türkiye'nin Düsseldorf Başkonsolosluğu Hukuk Müşavirliği yetkililerinin de polisle irtibatta olduğu ifade edildi.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Almanya Düsseldorf Havaalanı'ndan 14 Türk yolcunun bekletilmesi ve 1 Türk yolcunun gözaltına alınmasıyla ilgili olarak Dışişleri Bakanlığı'ndan açıklama geldi.

Açıklamada yolcuların Almanya'yla son günlerde yaşanan gelişmelerle alakası olmadığı ve olayın insan kaçakçılığı olduğunun anlaşıldığı belirtildi.

YORUMLAR 20
  • Adiga81 7 yıl önce Şikayet Et
    Hukuk müşavirleri polisle irtibatta ne demek. Bizzat gidip vatandaşlarımızın yanında bulunmalılar. Almanya vatandaşlarımıza verdiğimiz önemi görmeli.
    Cevapla
  • sdf 7 yıl önce Şikayet Et
    Artık doğuda yakalanan ajanların direk kodese atıp süründürmek lazım.
    Cevapla
  • mustafa 7 yıl önce Şikayet Et
    İlk rövanşı Erdoğan'ın kazanmış olmuş olması aklınızı başınıza halen getirmemiş görünüyor
    Cevapla
  • Vatan sever. 7 yıl önce Şikayet Et
    Başta Almanya olmak üzere bütün Avrupa yıllardır ülkemize gizlice çifte standart uygulamıştır 15 temmuzdan sonrada terörü beslediğini destek vererek üzerimize saldığı ayan beyan gizleme gereği duymadan açık aleni şekilde hepsi siyaseten sağlı sollu destekleriyle top yekün şekilde birleşerek destek vererek üzerimize saldığı ortadadır.Bizlerinde siyaseten sağlı sollu birleşerek bunlara karşı anladıkları dilden karşılık vermemiz gerekir.Türkün gücünü görmeleri için tek çare Osmanlı taktiği uygulamak gerekir sömürgeci ırkçı batıya.
    Cevapla
  • elbey 7 yıl önce Şikayet Et
    stratejik madenleri vermiyelim ab ye füze bile yapamazlar biterler.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Nissan Qashqai baştan aşağı yenilendi!
Gazze’ye giden ABD gemisinde büyük şok! Geri dönmek zorunda kaldı