Başbakan Yıldırım İbadi ile görüştü!

Irak Başbakanı İbadi ile telefonda görüşen Başbakan Yıldırım, Türkiye'nin, Irak'ın terör örgütü DEAŞ'a karşı Musul ve diğer bölgelerde yürüttüğü mücadeleye desteğini teyit etti.

Başbakan Yıldırım İbadi ile görüştü!
Başbakan Yıldırım İbadi ile görüştü!
GİRİŞ 10.12.2016 20:28 GÜNCELLEME 11.12.2016 00:43
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Başbakan Binali Yıldırım ile Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, yaptıkları telefon görüşmesinde, DEAŞ'ın yanı sıra PKK terör örgütünün de hem Türkiye hem de Irak'ın güvenliğine ortak tehdit teşkil ettiği ve bu tehditle ortak mücadelenin şart olduğu konusunda görüş birliğine vardı.

Başbakanlık Basın Müşavirliğinden yapılan açıklamaya göre, Başbakan Yıldırım, İbadi ile telefonda görüştü.

Yapıcı ve samimi bir havada gerçekleşen görüşmede Yıldırım, Türkiye'nin, Irak'la her alanda ilişkilerin geliştirilmesine ve ilişkilerde yapıcı bir atmosferin tesis edilmesine önem atfettiğini belirtti. Bu bağlamda, Yıldırım ve İbadi, yakın ve doğrudan temasları geliştirmek ve sıklaştırmak konusunda mutabık kaldı.

TÜRKİYE IRAK'IN YÜRÜTTÜĞÜ MÜCADELEYE DESTEĞİNİ TEYİT ETTİ

Görüşmede Yıldırım, Türkiye'nin, Irak'ın terör örgütü DEAŞ'a karşı Musul ve diğer bölgelerde yürüttüğü mücadeleye desteğini teyit etti.

"ORTAK MÜCADELE ŞART"

İki lider, DEAŞ'ın yanı sıra PKK terör örgütünün de hem Türkiye hem de Irak'ın güvenliğine ortak tehdit teşkil ettiği ve bu tehditle ortak mücadelenin şart olduğu konusunda görüş birliğine vardı.

Görüşmede, Türkiye'nin, Irak'ın egemenliğine ve toprak bütünlüğüne saygı gösterdiğini vurgulayan Yıldırım, Türkiye'nin bu bağlamdaki yapıcı katkılarını ve tutumunu izah etti.

Öte yandan, Yıldırım, Türkiye'nin, Musul ve Telafer başta olmak üzere, Irak makamlarının, terör örgütü DEAŞ'tan temizlenecek bölgelerde, bu terör örgütünün yeniden kök salmasına neden olabilecek, Iraklıların refah ve güvenliğini olumsuz yönde etkileyerek yeni acılara ve göç dalgalarına sebebiyet verebilecek girişimleri engellemek için gereken tedbirleri aldığından emin olduğunu ifade etti.

İBADİ: TEDBİRLERİ ALIYORUZ

Görüşmede, Irak Başbakanı İbadi de bu tedbirlerin halihazırda Irak makamları tarafından alındığını teyit etti. İbadi, bölgedeki son gelişmeler hakkında bilgi verdi.

Görüşmede, Türkiye ve Irak arasındaki ekonomik ilişkileri geliştirmek için gerekli iradenin her iki tarafta da mevcut olduğunu teyit eden iki lider, bu hedef doğrultusunda birtakım somut adımların atılması konusunda mutabık kaldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 7
  • ALi SaLih 7 yıl önce Şikayet Et
    Turkiyeyi bataga cekecekler dikkat edin bunlar menfaatsiz allah yaklasmazlar Mutlaka ard niyet vardir. Asla guvenmeyin
    Cevapla
  • Diyar-a Bekır 7 yıl önce Şikayet Et
    Yok yok buzların eridiği falan yok devlet diplomatik bir görüşme yapıyor.. Ülkenin menfaati için.. Konuyu başka yere çekmeyin..
    Cevapla
  • iyi kotu 7 yıl önce Şikayet Et
    Daha onceki davranislari da simdikilerde kendine ait degil. Ona ne emir verilirse onu yapiyor. Bu avrupa ve abd hicbir zaman tum kapilari kapatmiyor ya kendi ters dusup emrindekilerle baglanti kuruyor ya emrindekileri ters dusurup kendi kucakliyor...
    Cevapla
  • milliatombombası 7 yıl önce Şikayet Et
    davutoğlu döneminde bedelli askerlik gündemde yok denildikten 45 gün sonra bedelli askerliğin çıkmasını anımsattı
    Cevapla
  • Korhan 7 yıl önce Şikayet Et
    Hayırdır ibadi, Trump'ın ayak seslerimi ürküttü seni yoksa ummadığınız dağlara karlarmı yağdı?!?!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Belediye kapısını kimseye kapatmadık
İsrail Refah'ta saldırı başlattı