Başbakan Yıldırım Rusya Başbakanı'nı aradı

Başbakan Binali Yıldırım, uçak kazası nedeniyle Rusya Başbakanı Medvedev'i telefonla aradı.

Başbakan Yıldırım Rusya Başbakanı'nı aradı
Başbakan Yıldırım Rusya Başbakanı'nı aradı
GİRİŞ 26.12.2016 18:34 GÜNCELLEME 26.12.2016 20:16
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Başbakan Binali Yıldırım, Rus uçağının dün Soçi kentinden 92 kişiyle havalandıktan sonra düşmesi üzerine, Rus mevkidaşı Başbakan Dimitri Medvedev'i telefonla arayarak, Medvedev'e taziyelerini iletti.

Başbakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Yıldırım, kaza hakkında Medvedev'den bilgi alarak, Türk hükümetinin taziye dileklerini ifade etti. Başbakan Yıldırım, telefon görüşmesinde, Türk halkının hayatını kaybedenlerin aile ve yakınları dahil olmak üzere tüm Rusya Federasyonu halkının acısını kalpten hissederek, paylaştığını dile getirdi.

Başbakan Medvedev ise Yıldırım'a dayanışma mesajı ve taziye dilekleri için şükranlarını ifade ederek, konu hakkındaki teknik incelemelerin sürdüğünü belirtti.

Edinilen bilgilere göre, Başbakan Yıldırım, ayrıca bugün Rusya'da bazı kentlerde terör saldırısı ihbarı yapıldığına dair haberlere atfen, nereden kaynaklanırsa kaynaklansın terörle mücadele alanında Rusya ile işbirliğini daha da ileri bir seviyeye taşıma konusunda kararlı olunduğunu dile getirdi. Rusya Başbakanı Medvedev de Rus tarafı olarak bu konuda aynı yaklaşımı benimsediklerini ifade etti.

YORUMLAR 4
  • Kullll. 7 yıl önce Şikayet Et
    bunların hiçbiri Müslümanın dostu olamaz Küfür tek millet bunlardan dostluk beklemek yanlış tır.
    Cevapla
  • Aslantepeli 7 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH BiLiYOR Ki, Turkiye icin kuzey ve guney'deki toprak parcasini gecmemek sureti ile bir Davut Yildizi cizilmelidir. Ortadaki altigenin icine besgen YILDIZ konmalidir. Bu YILDIZ Baskent (yani ankara degil, Nevsehir) olmalidir. Altigen Yildizin her bir kolu eyalet olmalidir. Davut Yildizinin ortasindaki altigenin koselerinden kesik cizgiler ulkenin uclarina kadar cekildigi zaman bu eyaletlerin sinirlari cizilmis olur ve Davut Yildizinin her bir kolu bu sinirlarin icinde olmus olur. Gobek ile birlikte 7 eyalet ve bu eyalet secimlerinde 7 lider olur ve Devleti (besgen YILDIZIN oldugu yerden) yonetir. Baskanlik falan yoktur. YUCE RAB'IN iZNiYLE SERiAT Budur. ALLAH BUYUK
    Cevapla
  • Muhammed Kūrşad 7 yıl önce Şikayet Et
    Dostluktan zarar gelmez.zarar kinden nefretten hainlikten arkadan vurmaktan hatta millete ve millet iradesinin tecelliyatina saygisizliktan gelir.iri diri bir olmaktan zarar gelmez.evet dostlara ve dost ūlkelere teşekkūr ederim.
    Cevapla
  • milli irade 7 yıl önce Şikayet Et
    Çok şükür sonunda komünist Rusya ve Çinle müttefik olduk.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
HDP’li Altan Tan’dan bomba itiraf! Demirtaş ve Zana'ya ayar: Eşini aday yapan...
Elektrik ve doğal gaz fiyatlarında nisanda değişiklik olmayacak