Netanyahu'dan Kerry'e cevap

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ABD Dışişleri Bakanı Kerry'nin BMGK kararı hakkında yaptığı açıklamaları eleştirdi

Netanyahu'dan Kerry'e cevap
Netanyahu'dan Kerry'e cevap
GİRİŞ 28.12.2016 23:13 GÜNCELLEME 28.12.2016 23:21
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin, İsrail-Filistin sorununa ilişkin açıkladığı çözüm önerisine tepki göstererek, "Kerry, Yahudi yerleşim birimleri konusunda takıntılı olduğunu ortaya koydu." ifadesini kullandı.

Netanyahu'nun ofisinden yapılan yazılı açıklamada, Kerry'nin konuşmasında, Filistinlilerin bir Yahudi devletini hiçbir şekilde kabul etmemelerinin temel sebeplerine yer vermediği belirtildi.

"İSRAİL KARŞITLIĞIDIR"

"Kerry'nin konuşması İsrail karşıtlığıdır. Tıpkı Kerry'nin Birleşmiş Milletler Güvenlik Kuruluna sunduğu karar gibi." ifadelerine yer verilen açıklamada, "Kerry, yaptığı konuşmada Yahudi yerleşim birimleri konusunda takıntılı olduğunu ortaya koydu." değerlendirilmesi yapıldı.

ABD Dışişleri Bakanı Kerry, bugün yaptığı açıklamada, iki devletli çözümün, İsrailliler ile Filistinliler arasında adil ve kalıcı barışı sağlamanın tek yolu olduğunu vurgulayarak, "Birleşmiş Milletlerdeki oylama, iki devletli çözümün korunmasıyla ilgiliydi ve biz de bundan dolayı destek verdik." demişti.

İsrail'in, işgali altındaki Filistin topraklarında yasa dışı tüm yerleşim faaliyetlerini "derhal ve tamamen" durdurmasını içeren karar, cuma günü 14 oyla Birleşmiş Milletler Güvenlik Kurulunda kabul edilmişti.

BM Güvenlik Konseyinden bu kararın geçmesinde, şimdiye kadar İsrail'e yönelik eleştirilerin karşısında duran ve 2011'de İsrail'in yasa dışı yerleşim birimlerini kınayan karar tasarısını veto eden ABD'nin ilk kez çekimser oy kullanması etkili olmuştu.

YORUMLAR 6
  • baki 7 yıl önce Şikayet Et
    Ayrıca şunu eklemek istiyorum israil amerikayla arasının bozulduğu izlenimi verip rusya ya sokulup rusyanın orta doğu ile ilgili planlarına ğöre amerikayı bölgeye dizayn etmek istiyor yakında rusyaya zarf atarlar.Destek falan
    Cevapla
  • baki 7 yıl önce Şikayet Et
    Yalan yalan danışıklı dövüş inanmayın amerikanın Türkiye ve diğer ülkelerdeki kaybolan imajını tekrar elde etmek için kurgulanmış bir oyun bunu gider ayak değilde ilk yönetime geldiklerinde yapsalardıya insanların dikkatini başka yöne çekip amerikayı başka işlerde kamufile etmek istiyorlar çünkü planlar istedikleri gibi ilerlemiyor.
    Cevapla
  • kerry haklı 7 yıl önce Şikayet Et
    abd dışişleri bakanı kesinlikle halkılıdr. bütün dünyada arkasındadır.
    Cevapla
  • Diyarbekirli 7 yıl önce Şikayet Et
    Şimdi bu şeytanlar niye birbirine düştü anlamadım işin içinde iş mi arayacağız yoksa gerçekten şeytan ittifakı bozuldu mu iyice paranoyak alacağız valla
    Cevapla
  • Mümin 7 yıl önce Şikayet Et
    Daha beter olup daha çok yiyin birbirini
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Turgut Altınok, Antalya'da 600 dairesi olduğu iddialarına resmi belgelerle cevap verdi
Son dakika: MEB 81 il valiliğine yazı gönderdi! 1 Nisan'da okullar tatil olacak mı?