Doğu Afrika 'da 'Erdoğan' heyecanı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yapacağı Tanzanya ziyareti ülke basınında geniş yer aldı

Doğu Afrika 'da 'Erdoğan' heyecanı
Doğu Afrika 'da 'Erdoğan' heyecanı
GİRİŞ 22.01.2017 12:31 GÜNCELLEME 22.01.2017 12:34

Doğu Afrika ülkesinde çıkan İngilizce ve Svahili dilindeki gazeteler son üç gündür Erdoğan’ın yapacağı ziyarete geniş yer ayırdı.

Ülkede İngilizce yayın yapan yüksek tirajlı gazetelerden The Guardian'daki habere göre, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) okullarının devri konusu, Erdoğan’ın ziyaretinin önemli bir bölümünü oluşturacak.

The Citizen gazetesi de ziyaretin iki ülke arasındaki ilişkileri güçlendirmeyi hedeflediğini yazdı.

Daily News gazetesindeki haberde, Türkiye ve Tanzanya arasındaki ticaret hacminin gittikçe yükseldiğine işaret edilerek iki ülke arasındaki doğrudan uçuşların buna katkıda bulunduğu belirtildi.

"Hoşgeldin Erdoğan"

Ülkenin resmi dili Shavili'de yayın yapan Majira gazetesindeki haberde, "Erdoğan ve beraberindeki heyet ticaret hacmini büyütmek için gelecek" ifadesi kullanıldı. Jambo Leo gazetesinde de Cumhurbaşkanı'nın yanındaki 150 kişilik siyasetçi ve iş adamı ekibine vurgu yapıldı.

Al-Huda gazetesi, cuma günü Erdoğan’ın tam sayfa fotoğrafını kullanarak “Karibu Erdoğan” (Hoşgeldin Erdoğan) manşetiyle çıktı.

Çok okunan gazetelerden Mzalendo'da da Türkiye ve Tanzanya arasındaki ilişkilerin son yıllardaki seyrini anlatan bir haber yayınladı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Mirasta yeni uygulama: Yıllar sonra evinizden olabilirsiniz!
Binlerce kişinin emekliliği iptal ediliyor! Faiziyle geri ödeyecekler