Erdoğan'dan 'BM' önerisi: Bunu yapmaya mecburuz!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan BM için kritik bir öneride bulunarak, 'BM'nin 193 üyesinden herkes dönerli bir şekilde daimi üye olsun. Daimi geçici üye sistemi kalksın.' dedi.

GİRİŞ 23.01.2017 16:50 GÜNCELLEME 23.01.2017 17:00
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi ziyaret için geldiği Tanzanya'daki iş forumunda, Birleşmiş Milletler'e sert sözlerle yüklendi. 

BM'nin adil olmadığına vurgu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, çarpıcı bir öneride bulunarak "Gelin tüm dünya birleşelim, dünya 5'ten büyüktür diyerek BM'nin 193 üyesinden herkes dönerli bir şekilde daimi üye olsun. Daimi geçici üye sistemi kalksın.Bunu yapmaya mecburuz." dedi.

İşte o konuşmadan satır başları

"Birleşmiş Milletler adil değil. Adil olmadığı için Ortadoğu kan gölüne çevrildi. Afrika'da da durum aynı.Yıllarca şu Afrika sömürülmedi mi? Altını elması sömürülmedi mi? Köle ticareti buralardan yapılmadı mı? Bütün bu olaylar karşısında batı sessiz kalmadı mı? Buralara el attlar mı?

GELİN TÜM DÜNYA BİRLEŞELİM

Gelin tüm dünya birleşelim, dünya 5'ten büyüktür diyerek BM'nin 193 üyesinden herkes dönerli bir şekilde daimi üye olsun. Daimi geçici üye sistemi kalksın.Bunu yapmaya mecburuz.Afrika ülkelerindeki sorunların çözümünün yine bu topraklardan çıkacağını düşünüyoruz.Biz paylaşmanın bereketine inanan insanlarız. Şu anda dünyada en az gelişmiş ülkelere destekte 1. sırada ABD, 2. sırada İngiltere, 3. sırada Türkiye var. Milli gelire oranladığınızda 1. sırada Türkiye var.

ECDADIMIZDA SÖMÜRGECİLİK LEKESİ YOK

Bizim tarihimizde asla sömürgecilik lekesi yoktur. Atalarımız ne burada ne diğer bölgelerde emperyalist amaçlarla hareket etmemiştir. Türk Milleti'nin Afrika'ya olan ilgisi çıkara değil gönül bağlarına dayanır. Bizler imar, ihya ve paylaşmanın peşindeyiz. Afrika'nın 54 ülkesinden 4 bin 500 öğrencisi ülkemizde eğitim görüyor, bu öğrencilerin tüm masrafları ülkemizden karşılanıyor. AFAD ve TİKA gibi resmi kurumlarımız Kızılay başta olmak üzere kıtanın farklı bölgelerinde kalkınma ve insani yardım faaliyetleri sürdürüyor. Afrika ile ilişkilerimize kazan kazan felsefesiyle yaklaşıyoruz."

YORUMLAR 8
  • Omer NAVRUZ 7 yıl önce Şikayet Et
    Allahin izni ile bazi seyler degisecek, buada insallah arslanimiz vesile olacak insallah.
    Cevapla
  • Eginli 7 yıl önce Şikayet Et
    Resis Allah razı olsun. Taaa Erbakan döneminden beri bu BM nin ne işe yaradığı tartışması yapılırıdı. Özellikle ABD, İngiltere ve Fransayı kontrol eden yahudi aklı buna izin vermediği için bu yapı daha bir süre daha hem dünyanın hemde müslümanların başına daha çok bela olacak.
    Cevapla
  • Ömer 7 yıl önce Şikayet Et
    Reis, Sen ALLAH CC'nun bir lütfusun. Geçenlerde SaudiA'dan geldim. Dünya müslümanlarının umudusun. Bizden beklentileri çok güzel ve göz yaşartıcı...
    Cevapla
  • Alper 7 yıl önce Şikayet Et
    Bize yedirmezler reis. İşin çok zor.
    Cevapla
  • adıyamanlı 7 yıl önce Şikayet Et
    Reisim soyun soylansın boyun boylansın Allah yar ve yardımcın olsun AMİİİİN.
    Cevapla
  • NurYolu 7 yıl önce Şikayet Et
    adamsın adıyamanlı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'den skandal İran ve kara operasyonu duyurusu! Resmen ilan ettiler
Tokat'taki deprem kameralara böyle yansıdı