Özellikle uyardı: Aynısını burada da yapabilirler!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mozambik'te yaptığı konuşmada terör örgütü FETÖ konusunda uyarıda bulundu.

GİRİŞ 24.01.2017 15:53 GÜNCELLEME 24.01.2017 15:58
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tanzanya temaslarını tamamlamasının ardından, Doğu Afrika  turunun ikinci durağı olan Mozambik programına başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ardından Nyusi tarafından resmi törenle karşılandı. Erdoğan ve Nyusi, baş başa ve heyetler arası  görüşmelerin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. 

TÜRKİYE YANINIZDA

Basın toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mozambik'in Afrika kıtasının istikrarlı ülkelerinden biri olduğunu vurgulayarak "Mozambik, bağımsızlığını kazanmasının ardından yaşadığı zor günleri geride bırakmıştır.Bu tarihi ziyaretin iki ülkenin ilişkilerini güçlendirmesi en büyük dileğimiz. Mozambik'in yaşadığı güçlüklerin geçici olduğunu düşünüyorum. Türkiye olarak bu süreçte Mozambikli dostlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz." dedi.

6 ÖNEMLİ ANLAŞMA

Mozambik ve Türkiye arasında 6 önemli anlaşmanın imzalandığına dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sayın başkanla yaptığımız görüşmede geleceğe yönelik vizyonu kendisi ile paylaşma fırsatım oldu. Özellikle ekonomi alanında edindiğimiz tecrübeleri bu ziyarette paylaştık. IMF noktasındaki düşüncelerimi paylaştım. Biz göreve geldiğimizde IMF'ye  borcumuz 23.5 milyar dolardı. " ifadelerini kullandı

KRİTİK FETÖ UYARISI

Erdoğan Mozambik'i FETÖ konusunda özellikle uyararak şunları söyledi;

"Sayın başkan ile FETÖ ile mücadeleyi de konuştuk ve kendilerinden bu konuda özellikle desteklerini istedim. Bunlar nasıl ki bizim ordumuza ve devlet kurumlarımıza sızmışlarsa, aynı şeyi bu örgüt burada da yapacaklardır. Bu bir dost ve kardeş uyarısıdır. Biz her türlü desteğe hazırız ve biz Mozambik'in kara gün dostuyuz."

YORUMLAR 1
  • yunus 7 yıl önce Şikayet Et
    Bizim Mozambik ile Tanzanya,Madagaskar ile ne işimiz var Allah aşkına oralarla yapacağımız işbirliği bizim cebimizden halkın cebinden giden paralar demek zaten onları sömüren devletler belli onların sözünden çıkmazlar bizim ekonomimiz ortada her gün onlarca insan işsiz ve esnaf,şirketler kapanıyor durum hakikaten iyi değil ben ilk defa insanları bu kadar umutsuz gördüm.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan: CHP'nin sabotaj siyasetine rağmen başardık
PKK destekçileri İmamoğlu'na oy verecek! Altan Tan'dan çarpıcı açıklama