Bakan Işık'tan 'İslam İttifakı' merkezine ziyaret

Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'a giden Milli Savunma Bakanı Işık, 41 ülkenin üye olduğu 'Teröre Karşı İslam İttifakı' merkezine ziyarette bulundu.

Bakan Işık'tan 'İslam İttifakı' merkezine ziyaret
Bakan Işık'tan 'İslam İttifakı' merkezine ziyaret
GİRİŞ 08.02.2017 21:42 GÜNCELLEME 08.02.2017 21:42
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, resmi temaslarda bulunmak üzere Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'a gitti.

Sabah saatlerinde uçakla Kral Selman Askeri Havalimanı'na ulaşan Işık'ı, Suudi Arabistan Savunma Bakan Yardımcısı Muhammed Bin Abdullah el-Aiş, Türkiye'nin Riyad Büyükelçisi Yunus Demirer ve diğer yetkililer karşıladı.

Havalimanından FNSS Savunma Sistemleri firmasının Riyad kentinde kurulu MUC Al Kharj tesislerine geçen Bakan Işık ve beraberindeki heyet, FNSS Genel Müdürü Kemal Nail Kurt ve diğer yetkililer tarafından karşılandı.

Suudi Arabistan Kara Kuvvetleri için M113 araç modernizasyon programı kapsamında personel taşıyıcı araçların modernizasyonlarının yapıldığı tesiste yetkililerde bilgi alan Işık, tesisi gezerek incelemelerde bulundu.

TERÖRE KARŞI İSLAM İTTİFAKI MERKEZİ

Fikri Işık, daha sonra beraberindeki heyet ile beraber Suudi Arabistan öncülüğünde kurulan ve merkezi Riyad'da bulunan 41 ülkenin üye olduğu 'Teröre Karşı İslam İttifakı' merkezini ziyaret etti.

Teröre Karşı İslam İttifakı Merkezi Müdürü Abdulilah es-Salih tarafından karşılanan Bakan Işık, merkezi ve ortak operasyonlar merkezini gezdi.

Burada Suudi Arabistan Savunma Bakan Yardımcısı Muhammed Bin Abdullah el-Aiş ve merkezin müdürü Salih ile bir araya gelen Bakan Işık, daha sonra merkezin şeref defterini imzaladı ve kendisine takdim edilen plaketi kabul etti.

Bakan Işık'ın, resmi programı kapsamında bugün Suudi Arabistan Savunma Bakanı ve İkinci Veliaht Prens Muhammed bin Selman ile bir araya gelmesi bekleniyor.


 

YORUMLAR 10
  • boş kafa 7 yıl önce Şikayet Et
    41 ülkenin Islam ordusu nerde mi;öncelikle birliktelik önemli ,birlikte aynı fikri her koşulda devam ettirebilme becerisi olmalı,sonrası gelir
    Cevapla
  • AYH 7 yıl önce Şikayet Et
    Anladik, halkin herseyi bilmesi dogru degil, fakat 41 ülkenin Islam ordusu nerde, ne yapiyor, ne ise yariyor. gercekten varmi veya olacakmi yoksa bos lafdami kalacak cok merak ediyorum.
    Cevapla
  • laz 7 yıl önce Şikayet Et
    Teröre karsi Islam ittifaki mi??? Hani nerde?? Ittifak varda neden Islam cografyasinda Savas var,terör var,katliam var??? Allah dan korkun!!!!
    Cevapla
  • asa 7 yıl önce Şikayet Et
    kurulduğu gün abd "ittifakı destekliyorum" açıklaması yapmıştı... bu ittifak ne iş yarar ve hangi derde derman olur bilen var mı?...
    Cevapla
  • hazeyn 44 7 yıl önce Şikayet Et
    ne ittifakiymis o
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
'Güneş enerjisi'ni kullanarak insanları böyle kandırdılar! 'Tosuncuk'tan daha beter'
Merkez Bankası anketi açıkladı: İşte yıl sonu dolar ve enflasyon tahmini