Guterres: Türkiye kilit ülke

Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres ile yaptığı görüşmelerinin detaylarını açıkladı.

Guterres: Türkiye kilit ülke
Guterres: Türkiye kilit ülke
GİRİŞ 11.02.2017 15:52 GÜNCELLEME 11.02.2017 15:58
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Kalın, BM Genel Sekreteri Guterres, ilk ikili resmi ziyaretini Türkiye’ye gerçekleştirdiğini hatırlatırken, bu görüşme ile ilgili şunları söyledi: 

TÜRKİYE'YE MÜLTECİLER İÇİN TEŞEKKÜR

"Guterres, Cumhurbaşkanımızla Haziran 2015’te BM Mülteciler Yüksek Komiseri olarak geldiği Midyat’ta görüşmüştü. Bugün gerçekleşen görüşmede Midyat Geçici Barınma Merkezi’nde gerçekleştirdiği temasları hatırlatarak Cumhurbaşkanımıza Türkiye’nin mültecilere gösterdiği ev sahipliği ve cömertlik için müteşekkir olduğunu ifade etti.

TÜRKİYE ANAHTAR ÜLKE

Guterres, Türkiye’nin Birleşmiş Milletler için 'Son derece önemli bir ülke' olduğunu kaydederek özellikle Medeniyetler İttifakı projesi ve arabuluculuk dostları gurubu kapsamında ülkemizin üstlendiği öncü rolden övgüyle bahsetti; Türkiye'nin bölgedeki tüm krizlerin çözümü bakımından anahtar ülke olduğunu vurguladı.

Suriye’de barış ve istikrarın yeniden tesisi için Astana ve Cenevre’de devam eden görüşmelerin önemine dikkat çekerek 'siyasi çözümün sağlanması için birlikte çalışalım' mesajı verdi.

Cumhurbaşkanımız ve Guterres, terörle mücadele konusunda fikir alışverişinde bulundu ve bu bağlamda atılması gereken adımlar konusunda mutabık kaldı. Cumhurbaşkanımız, Kıbrıs’ta adil ve kalıcı bir çözümün sağlanması için müzakerelere destek vermeyi sürdüreceğimizi vurguladı.

Filistin’de iki devletli çözümün desteklenmesi hususunda mutabık kalındı. Cumhurbaşkanımız, BM’nin küresel barış ve istikrar için etkin şekilde çalışmasının önemine ve çerçevede özellikle Güvenlik Konseyinde reform ihtiyacına dikkat çekerek Guterres’e Genel Sekreter sıfatıyla ilk ikili resmi ziyaretini ülkemize gerçekleştirdiği için teşekkür etti."

YORUMLAR 13
  • derbeder 7 yıl önce Şikayet Et
    Biz onlar için zorda kaldıklarında kullanabilecekleri bir ülkeyiz. Bunu sağlamaya devam etmeleri için zayıf bir Türkiye gerekiyor. Siyasi ve Ekonomik olarak. Erdoğan bu nedenle onlar için tehlikeli....
    Cevapla
  • Sami 7 yıl önce Şikayet Et
    Anahtarı sizde olduktan sonra biz kilit olsak ne olur olmasak ne olur. Hep gazımızı alıyorlar. Oyunu kuramiyoruz sadece depar atıyoruz henüz. Hep öne sürüyorlar bizi inşallah Rabbim tersine döndürür.
    Cevapla
  • AY YILDIZ AŞKINA 7 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye Asya Ve Avrupa'nın Tam Ortasında Ve Adeta Bir Köprü Konumunda Bu Bölgede Türkiye'nin Kabul Etmeyeceği Hiçbirşey Yapılamaz Onun İçin Türkiye Dünya Siyasetinin Ve Ekonomisinin Şekillendiği Merkez Ülke
    Cevapla
  • murtaza 7 yıl önce Şikayet Et
    bırakın bu ayakları, artık yemiyoruz.
    Cevapla
  • Adalet 7 yıl önce Şikayet Et
    Bizi met etme.kardesim.icrat goster herkes ayni seyi soyluyor teroristi.yine destekleyen bu laflari soyleyenler birakin bu isleri karnimiz tok bu laflara sizin soylemenizle biz kilit isim olmuyoruz biz zaten bolgedeki onemimizi biliyoruz hava civa yapmayin icratt gostern sizin icin degerliysek teror guruplarini desteklemeyi birakin ciddi anlamda yanimizda olun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ajandan, Komedyene... İşte Dünya liderlerinin siyasetten önceki meslekleri!
Changan Lumin Corn Türkiye'ye geliyor! 450 bin liraya sıfır otomobil