Başbakan Yıldırım'ı kızdıran soru

Başbakan Binali Yıldırım, Türkiye'deki basın özgürlüğü hakkında soru soran Maltalı gazeteciye ders niteliğinde sözlerle cevap verdi.

Başbakan Yıldırım'ı kızdıran soru
Başbakan Yıldırım'ı kızdıran soru
GİRİŞ 17.02.2017 14:32 GÜNCELLEME 17.02.2017 19:02
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

Resmi ziyaret için Malta'da bulunan Başbakan Binali Yıldırım, Malta Cumhurbaşkanı Marie Louise Coleiro Preca ile ortak basın toplantısı düzenledi. Toplantı sırasında Maltalı bir gazeteci, Başbakan Yıldırım'a terör soruşturmasında tutuklanana gazetecileri sordu.

KAÇ AVRUPA ÜLKESİNİN MECLİS'İ BOMBALANDI?

Başbakan gazetecinin sorusuna tokat gibi sözlerle cevap verdi. "Acaba merak ediyorum, Türkiye'de ne kadar göçmen var, Avrupa'da ne kadar göçmen var, biri bana bunun cevabını versin. Türkiye 3 milyon göçmene ev sahipliği yapıyor. Başkaları ne yapıyor, aferin deyip uzaktan bakıyor. Türkiye DAEŞ ile PKK ile FETÖ ile amansız mücadele veren bir ülkedir. Hangi Avrupa ülkesinin Meclis'i bombalandı.Hangi Avrupa ülkesinde tanklar insanların üstünden geçti." diyen
Başbakan sözlerine şöyle devam etti;

BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ AYRI, TERÖR FAALİYETİ YAPMAK AYRI

"Basın özgürlüğü evrensel bir haktır. Genelde insanların görüşlerini ifade etmeleri evrensel bir haktır. Türkiye bir hukuk devletidir. Bu hakkı Türkiye'de herkes sonuna kadar kullanıyor. Basın özgürlüğü ayrı bir şey, basın özgürlüğü kisvesi altında terör faaliyeti yapmak ayrı bir şey.

AB'YE HODRİ MEYDAN: AÇIN FASILLARI CEVAP VERELİM

Basın kartı alıp teröristlerin işini kolaylaştıracak faaliyetlerde bulunmak basın özgürlüğü ile izah edilen bir şey değildir. Maalesef gerçekler ters düz ediliyor. Bir algı operasyonu yürütülüyor. Buradan açıkça bu iddiada bulunanlara şunu teklif ediyorum: Basın özgürlüğü Avrupa için önemli. 23. ve 24. fasılları AB açsın. Ne söyleyeceklerse söylesinler bizde izahını yapalım. Buyursun açsınlar! Buradan çağrıda bulunuyorum. Hariçten gazel okumakla olmaz. Ne düşünüyorlarsa bu konuyla ilgili hepsini konuşmaya varız."

YORUMLAR 23
  • Kilic 7 yıl önce Şikayet Et
    Elhamdülillah kem küm demiyor. Masallah basbakanim a
    Cevapla
  • Koncerto 7 yıl önce Şikayet Et
    Süper cevap:) hariçten gazeli divan edebiyatında eşek okur:)) çok iyi yaa...
    Cevapla
  • Algıcılar 7 yıl önce Şikayet Et
    Ya hala anlayamadık bunu yabancı tüm gazeteciler soruyor ve bunu bilerek yapıyorlar. Bu bir algı operasyonu, sürekli her toplantıda bunu sorarak gerçekten böyle birşey varmış gibi algı oluşturuyorlar. Bi adama 40 gün deli dersen adam kendinden bile şüphelenir.
    Cevapla
  • mehmet 7 yıl önce Şikayet Et
    bizde her seferinde lafı gediğine oturtuyoruz.
    Cevapla
  • Gurbetten 7 yıl önce Şikayet Et
    ...ve diyorum Avrupalilarla konusulacak birsey yok, teröriste pasaport veren ülke bunlar Türk düsmani olsun kim olursa olsun önemli degil bunlar ders almaz ama teröristlerle kol kola ders vermeye kalkarlar yeter bizim birsey ispatlama meselemiz yok onlar teröriste destek vermediklerini isbat etsinler hesabi onlar verecek biz degil
    Cevapla
  • Zekeriya gökçe 7 yıl önce Şikayet Et
    "Bin giren pişman bir girmeyen" başbakanımız İngiltere başbakanı ile yaptığı görüşmede söyledi bu lafı. İnşallah biz atlarımızla gireceğiz Avrupa'ya. Biz orada adaletle hükmederiz tarihimiz bunun en büyük ispatıdır. İşte bak ufka kızıl
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
PKK destekçileri İmamoğlu'na oy verecek! Altan Tan'dan çarpıcı açıklama
Saldırıdan sonra Putin'den savaş açıklaması: Meşru hedef sayacağız!