Bakan resti çekti: Kesinlikle görüşmem!

Avrupa Birliği Bakanı Ömer Çelik, Avrupa Parlamentosunun Türkiye raportörü Kati Piri'ye kesinlikle randevu vermeyeceğini açıkladı.

Bakan resti çekti: Kesinlikle görüşmem!
Bakan resti çekti: Kesinlikle görüşmem!
GİRİŞ 22.02.2017 15:58 GÜNCELLEME 22.02.2017 15:58
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Avrupa Birliği Bakanı Ömer Çelik, Polonya’daki resmi temasları kapsamında basın mensuplarıyla bir araya geldi. Avrupa Birliğinin uzun zamandır bir Türkiye politikası olmadığını da söyleyen Bakan Çelik, "Genişlemeden Sorumlu Komiser, adı Genişlemeden Sorumlu Komiser ama konuşmalarında Türkiye’yi sürekli olarak komşuluk politikası bağlamında konumlandırıyor. Bu son derece yanlış bir tutum. Hiçbir konuda karar alınmıyor. Bizim zirveden beklentimiz şöyledir. Yılın ilk yarısında yapılsın bu zirve, yani ilk altı ay içerisinde yapılsın. Bundan sonra teoride kalmayacak. Türkiye-AB katılım müzakereleri bakımından ne üreteceksiniz, bunun somut sonuçları bakımından bahsettiğimiz önemlidir. Örneğin vize serbesti konusunda ne üreteceksiniz, biz bunları görmek istiyoruz. İngiltere, Brexit’le kendi geleceğini AB dışında konumlandıran bir ülke. AB ile müzakere yürüten ülkeler, kendi geleceklerini AB’nin içinde gören ülkeler. AB’den çıkmak isteyen ülkeyle, oraya girmek isteyen ülkeyle aynı görüyorsanız genişleme konusunda iflas etmişsiniz demektir. Aşırı sağcıların inisiyatifine kalan ve kendi içerisinde hem zihniyet düzeyinde hem ideolojik düzeyde onlarca Berlin Duvarının ortaya çıktığı bir tablo ortaya çıkarır" ifadelerini kullandı.

KATİ PİRİ'YE RANDEVU VERMEYECEĞİM

Avrupa Parlamentosunun Türkiye raportörü Kati Piri ile görüşüp görüşmediğinin sorulması üzerine, "Kati Piri ile görüşmedim ve randevu vermeyeceğim kendisine." dedi. Piri'nin HDP sözcülerinin tercümanlığını yaptığını ifade eden Çelik, kendilerinin defalarca iyi niyetli bir yaklaşım gösterdiklerini vurguladı.

YORUMLAR 3
  • Vatansever 7 yıl önce Şikayet Et
    Syn Bakanim Hos geldiniz seref verdiniz biz polonyada yasayan isadamlari ve gurbetcilerle neden gorusmediniz yada gorusturulmekmi istenmedi cunku artik elcilik ile buradaki isadamlari olsun sivil toplum orgutleri olsun gelen TURKIYE den kim olursa olsun gorusturulmuyor biz EVET diyoruz sizde bu konunun uzerine gidip EVET diyecekmisiniz gitmeseniz bile biz yine diyoruzSyn. RTE.icin EVET EVET EVET
    Cevapla
  • ALI 7 yıl önce Şikayet Et
    Ücüncü sinif vekillere kesinlikle randevu verilmesin. Bunlarin kamera karsisinda sov yapmasina müsade edilmesin. Bunlarin bir funksiyonu yok. Bunlar gündemlerini sadece Türkiye üzerinden olusturmaya calismaktadirlar.Hic bir ülke bu AB komik vekillerini ciddiye almamaktadir.
    Cevapla
  • ahmet 7 yıl önce Şikayet Et
    aynen öyle istemiyoruz artik avrupayi dinlemeyi .
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kassam Tugayları, İsrailli esir Goldberg-Polin'in açıklamasını yayınladı
Onlar işaret edildi! Erdoğan-Biden zirvesini engellemeye çalışıyorlar