Almanya'da Türkiye hakkında bir yalan daha!

Almanya'daki GEW sendikasındaki bazı Türkiye kökenli öğretmenler, Türkiye hakkında çirkin bir iddiayı daha dolaşıma soktu.

Almanya'da Türkiye hakkında bir yalan daha!
Almanya'da Türkiye hakkında bir yalan daha!
GİRİŞ 22.02.2017 21:54 GÜNCELLEME 22.02.2017 21:54
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Alman Eğitim ve Bilim Sendikası (GEW), Kuzey Ren Vestfalya (NRW) eyaletindeki konsoloslukların öğretmen ve velilerinden, Alman okullarında Türkiye aleyhine yapılan çalışmaları kendilerine bildirmelerini istediklerini iddia etti.

Almanya’da bugüne kadar 6 bine yakın MİT elamanı bulunduğu ve bunların Türk vatandaşlarına yönelik bilgi topladığı veya Diyanet İşleri Türk İslam Birliğine (DİTİB) bağlı imamların Fetullah Gülen taraftarlarına yönelik bilgi toplayarak, Ankara’ya bilgi aktardıkları yönünde casusluk iddiaları gündeme getirilmişti.

BİR KÜSTAH YALAN DAHA

Almanya'daki Türklere yönelik casusluk iddialarına bir yenisi daha eklendi. 

WAZ gazetesine konuşan Alman Eğitim ve Bilim Sendikası (GEW) Eyalet Başkan Yardımcısı Sebastian Krebs, ocak ayı sonunda Düsseldorf, Essen, Köln ve Münster Başkonsolosluklarında öğretmen ve velilerin hazır bulunduğu toplantıda, okullarda Türk Hükümetine yönelik eleştirilerin takip edilerek, konsolosluklara bildirilmesinin istendiğini söyledi. Krebs, bu iddianın kendilerine birkaç kaynaktan teyit edildiğini de öne sürdü.

Krebs’in iddiasına göre, toplantıda sadece Türkçe derslerinde değil, tüm derslerde bu konuya dikkat edilmesi ve gerekirse öğrencilerin öğretmenlerinin görüntülerini çekmesi ve kendilerine iletmeleri istenildi.

"İDDİALAR GERÇEĞİ YANSITMIYOR"

Essen ve Düsseldorf’ta yapılan toplantılara katıldığını belirten Almanya Türk Veli Dernekleri Federasyonu Başkanı Dr. Ali Sak ise, iddiaların gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Dr. Ali Sak, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, toplantıda eğitimle ilgili sorunların ele alındığını ve Alman makamlarına bu sorunların nasıl iletilebileceği konularının görüşüldüğünü belirtti.

"TÜRKİYE KÖKENLİ BAZI ÖĞRETMENLER KASITLI OLARAK YAPIYOR"

Kendisinin katıldığı toplantılarda iddia edildiği gibi video çekilmesi ve casusluk yapılmasının istenilmediğini kaydeden Sak, konunun GEW Sendikası içerisinde yer alan Türkiye kökenli bazı öğretmenler tarafından, mevcut atmosferden yararlanarak kasıtlı olarak gündeme getirildiğini savundu. Dr. Ali Sak, “Bu arkadaşlar birkaç yıl önce de Türkçe derslerinde okutulan kitapların içeriği konusunda iddialar gündeme getirmiş, incelemeler sonucunda öyle olmadığı ortaya çıkmıştı. Bu konunun DİTİB’e yönelik casusluk iddiaları gündemde olduğu için kasıtlı olarak yapıldığını düşünüyorum” diye konuştu.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 5
  • Hüseyin Dayi 7 yıl önce Şikayet Et
    Elhamdulillah almanlar herseyden bukadar rahatsizsa biz demekki dogru isler yapiyoruz,ey almanlar birseyi unutmayin korkunun ecele faydasi yok,türkiye eski türkiye deyil boyunuzu gecmeye basladi elhamdulillah.
    Cevapla
  • Dogrusöz 7 yıl önce Şikayet Et
    Fetönün itleri is basinda!
    Cevapla
  • hiçbirini 7 yıl önce Şikayet Et
    bunları ülkeye sokmayacaksın.
    Cevapla
  • BetoEVET 7 yıl önce Şikayet Et
    Almanyanin neresine baksan Pinokyolarla dolmus..!
    Cevapla
  • Turgay 7 yıl önce Şikayet Et
    Kapatın kardeşim Alman vakıflarını, tokat gibi cevap olur Almanya'ya.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir!
Savunma Sanayii'nde bir ilk! ABD, Türkiye'den almaya başladı