Çavuşoğlu'ndan Yunanistan'a ''Öcalan'lı'' gönderme

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, darbeci teröristleri iade etmeyen Yunanistan'a yüklendi. Çavuşoğlu ayrıca, Yunan mevkidaşı Nikos Kocias'ın Kardak açıklamasına da yanıt verdi.

Çavuşoğlu'ndan Yunanistan'a ''Öcalan'lı'' gönderme
Çavuşoğlu'ndan Yunanistan'a ''Öcalan'lı'' gönderme
GİRİŞ 25.02.2017 14:28 GÜNCELLEME 25.02.2017 16:48
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu: “Yunanistan’ın (Türkiye’den kaçan) bu darbeci hainlerin işledikleri suçtan yargılanmasına engel olması hangi adalet ve hukuk anlayışına, hangi iyi komşuluk ve dostluk ilişkisine uygundur. Maalesef bu tutum bizi şaşırtmıyor. Zamanında PKK’nın şu anda hapiste olan elebaşısı da Yunanistan tarafından saklanmıştı” açıklamasında bulundu.

''ESEF VERİCİDİR''

Çavuşoğlu sözlerine şöyle devam etti: "Yunanistan'a kaçan hainleri taşıyan helikopterin içinde kim olduğunu bilseler iniş izni vermezlermiş. Darbe karşıtı imişler ama mahkemeye de karışamazlarmış. Anayasal sisteme karşı yapılan ihanetin, cumhurbaşkanımızın, başbakanımızın canına kastedilmesinin, meclisin bombalanmasının, vatandaşlarımızın şehit edilmesinin, yaralanmasının sorumluları konusunda yaptıkları ve yapmadıkları hususunda söyleyecekleri bundan ibaret ise bu esef vericidir." 

YUNAN MEVKİDAŞINA 'KARDAK' CEVABI

Çavuşoğlu, Yunan mevkidaşı Kocias'ın küstah Kardak açıklamasına da yanıt verdi. Mevlüt Çavuşoğlu: ''(Yunan Bakan Kocias) ''Türk Genelkurmay Başkanı isteseydi de Kardak’a çıkamazdı'' demiş. Görevi çıkmak olsaydı çıkardı. Unutulmasın çıkacağımız zaman çıkmamız gereken yerlere çıktık. Kardak konusunda da tutumumuz bellidir” dedi.

YORUMLAR 21
  • akın 7 yıl önce Şikayet Et
    biri demişki ordu suriyede, ordaki bin tane asker olmazsa Türkiye yunanistanla baş edemezmi yani kafaya bak tosba...
    Cevapla
  • PG.kr.mö 7 yıl önce Şikayet Et
    yunlılar dan öğrenilecek çok şey var.
    Cevapla
  • Dulqarnein 7 yıl önce Şikayet Et
    ney? izmirdeki turkleri tum mallarina calmakmi? anadolu milletin yemeklerini calmakmi? anadolu milleti katletmekmi?, izmirden korkak gibi kacmadan once koyunlari mallari calip gitmeyimi? ne ogreneceksin?
    Cevapla
  • Dulqarnein 7 yıl önce Şikayet Et
    Yunanistan diye bir devlet yoktur! FAIZ SULALELERIN BIR MALVARLIGIDIR! "yunanista LTD", faiz ayleleri SIKISTIRMAMIZ gerek, nasil? eski suclarini kamoyuna getirip... tum kir islerini dunya medyalarina aktaralim! hemen
    Cevapla
  • Rıdvan 7 yıl önce Şikayet Et
    Bizde ayadogya camisini acalım yargı kararıyla
    Cevapla
  • Yerli 7 yıl önce Şikayet Et
    Yerli uçak ve yerli hava savunma füzesine acil ihtiyaç var. Bu sistemler olsun gözü kapalı girer Türkiye o günler de gelecek.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye'nin kanser haritasını TÜİK açıkladı
Etiketlerde bir devrin sonu, Erdoğan duyurmuştu! Artık fiyatları onlar belirleyecek