Times: Türkiye'nin yaptığı taktik mi, gerçek mi

İngiliz Times gazetesi, Türkiye'nin Rusya'yla S-400 pazarlığına oturmasının bir taktik, ya da NATO'ya bağlılığı azaltmak için bir hamle olabileceğini yazdı.

Times: Türkiye'nin yaptığı taktik mi, gerçek mi
Times: Türkiye'nin yaptığı taktik mi, gerçek mi
GİRİŞ 26.02.2017 00:15 GÜNCELLEME 26.02.2017 00:42
Bu Habere 71 Yorum Yapılmış

Rusya ve Türkiye arasındaki S-400 füzeleri görüşmelerine yer veren İngiliz Times gazetesi, bu görüşmelerin Türkiye'nin NATO'ya olan bağlılığını azaltmak istemesinin işareti ya da bir pazarlık taktiği olabileceğini yazdı.

Times gazetesinde yayınlanan Richard Spencer imzalı yazıda, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık'ın, Türkiye'nin kendini korumanın kalıcı bir yolunu bulması gerektiğini, S-400 füzelerinin de kalıcı bir çözüm olabileceği yönündeki açıklamasına yer verildi.

"TAKTİK Mİ, NATO'YA BAĞLILIĞI AZALTMA İSTEĞİ Mİ?"

Işık'ın açıklamalarının, Patriot füzelerinin yerini alması için geliştirilen MEADS füzelerinin üreticileri ABD, Alman ve İtalyanlara yönelik bir pazarlık taktiği olabileceği savunulan yazıda, Türkiye'nin savunma sistemleri konusunda Rusya'yla görüşmesinin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ülkesinin NATO'ya olan bağlılığını azaltmak istediğine dair bir işaret de olabileceği belirtildi.

RUS TARAFI "FİNANSAL KONULARI KONUŞUYORUZ" DEMİŞTİ

Rus devlet savunma sanayi şirketi Roctec'in CEO'su Sergey Çemezov, Türk tarafının S-400 füzeleri konusunda kendileriyle görüştüğünü söylemişti. Çemezov görüşmelerin hangi aşamada olduğuna ilişkin bir soru karşısındaysa ‘finansal konuları' tartışmaya başladıklarını kaydetmişti.

YORUMLAR 71
  • nacrea 7 yıl önce Şikayet Et
    3000 km menzilli füzeler üretip nükler bombayı yapmamız lazım
    Cevapla
  • Adiga81 7 yıl önce Şikayet Et
    3000 km menzil nedir ki. Nükleer başlık taşıyabilecek füzelerde 12-14 000 km konuşulur. 3000 km füzeyee sahip isen bunu atacak denizaltı veya gemiye ihtiyacın olur.
    Cevapla
  • turkbey 7 yıl önce Şikayet Et
    eger turkiye natoda ise neden hic bir ulke turkiyeye deas konusunda yardim ve asker gondermiyor.onun aksine ypg ye silah verip turkiyeye karsi kullaniyorlar.
    Cevapla
  • Çiftçi 7 yıl önce Şikayet Et
    Eger ureteceksek en etkilisini yani onlarin attigini yakalayip geri iade surecini baslatmamiz. Lazim
    Cevapla
  • Eyt 7 yıl önce Şikayet Et
    Nato yaşlandı artık. Üye Ülkeler zenginleri firsa çı. Yoksul ların kendine faydası yok. Türkiye'yi işlerine gelirse hatırlıyorlar.
    Cevapla
  • Fatih 7 yıl önce Şikayet Et
    Biz zaten 1000km menzilli füzemiz ürettik.
    Cevapla
  • Türkiyem 7 yıl önce Şikayet Et
    Savunma sanayi müsteşarlığı sayfasında projeler-hava savunma ve uzay-stratejik sistemler bölümlerini sırasıyla tıklarsanız bahsedilen 1000 km menzilli füze projesini (((B (BORA) Füzesi ve B (BORA) Silah Sistemi Projesi))) görebilirsiniz. Ve en önemlisi teslimatların sürdüğünün belirtilmesidir.
    Cevapla
  • Nezaman 7 yıl önce Şikayet Et
    Ne zaman?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Uzman isim tarih vererek açıkladı! '7,5'lik deprem bekliyoruz'
Son dakika: İsrail'den İran'a misilleme saldırısı