Bakan Çelik: Berlin duvarı inşa ediyorlar

AB Bakanı Çelik, Bozdağ'ın Almanya'da katılacağı etkinliğe izin verilmemesine tepki göstererek, 'insanları birbirinden koparan ideolojik Berli̇n Duvarları' inşa ediyorlar' dedi.

Bakan Çelik: Berlin duvarı inşa ediyorlar
Bakan Çelik: Berlin duvarı inşa ediyorlar
GİRİŞ 02.03.2017 20:58 GÜNCELLEME 02.03.2017 20:58
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın Almanya'da katılacağı etkinliğe izin verilmemesine tepki göstererek, "Bunun Avrupa demokrasilerinde olmaması gerekir. Böyle yaparak demokrasiler arasındaki köprüleri zedeliyorlar ve insanları birbirinden koparan ideolojik 'Berli̇n Duvarları' inşa ediyorlar." ifadesini kullandı.

Çelik, Bakan Bozdağ'ın, Almanya'da konuşma yapacağı etkinliğin, bu ülke tarafından iptal edilmesine ilişkin sosyal paylaşım platformu Twitter'dan değerlendirmelerde bulundu.

"Almanya'da vatandaşlarımızla buluşma toplantılarının engellenmesi açık biçimde demokratik hakkın engellenmesidir." ifadesini kullanan Çelik, Almanya ile demokrasi, hukuk devleti, temel hak ve hürriyetler gibi paylaştıkları ortak değerlere saygı beklediklerini kaydetti.

"İDEOLOJİK BERLİN DUVARLARI İNŞA EDİYORLAR"

Çelik, Türk vatandaşlarının Türkiye'deki seçimlerde ve halk oylamasında oy kullanma hakkı bulunduğuna işaret ederek, şöyle devam etti:

"Türkiye'deki demokratik çerçevede farklı tercihlerle ilgili vatandaşlarımızın bilgilendirilmeleri de demokratik bir haktır. Almanya'da pek çok siyasetçinin bu hakkı engellemeye çalışması ve bazı kurumların fiilen engellemesi kabul edilemez. Vatandaşlarımızla buluşma toplantılarının engellenmesi demokratik çerçeveden uzaklaşmadır. Bunun Avrupa demokrasilerinde olmaması gerekir. Böyle yaparak demokrasiler arasındaki köprüleri zedeliyorlar ve insanları birbirinden koparan ideolojik 'Berlin Duvarları' inşa ediyorlar."

Türkiye'ye karşı demokrasi düşmanı aşırı sağın talepleri ile paralel uygulamalar görmenin üzücü olduğunu belirten Çelik, şu ifadeleri kullandı:

"Bunlar, Avrupa demokrasilerine yakışmaz. Avrupa'da ideolojik ve zihinsel yeni Berlin Duvarları inşa edenler, Avrupa demokrasilerine en büyük zararı verirler. Demokratik buluşmalar engellenirse, demokrasiye karşı coğrafi ve siyasi tel örgüler çekilmiş olur.

Göçmen düşmanı, anti-semitik, ırkçı ve İslam karşıtı siyasi akımlar aynı zamanda AB değerlerine de düşmanlar. Bunların, vatandaşlarımızla buluşmamızı engelleme çağrılarına denk uygulamalar, Avrupa demokrasilerini yanlış ellere teslim etmektir. Vatandaşlarımızla buluşmaları engelleyen bir ülkenin, bunun sonuçlarının demokratik değerleri zayıflatmak olduğunu görmesi gerekir."

Bakan Çelik, tüm dünyaya daha çok demokrasi çağrısı yapılması gereken bir dönemde en temel demokratik hakların engellemesinin izah edilemeyeceğini vurguladı.

Almanya'da alınan bu kararların "hür dünyanın değerlerine bağlı olanlar için yenilgi, ırkçılar için başarı" sayılacağını belirten Çelik, açıklamasında, "Vatandaşlarımızla buluşmaları engelleyen bu uygulamalardan vazgeçilmesini bekliyoruz. 'Temel değerleri' hatırlatıyoruz." görüşüne yer verdi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 4
  • Sabit Kal 7 yıl önce Şikayet Et
    Ditatörlere kucak açıp demokratik seçim çalışmalarına bin dereden su getirip engellemeye çalışan Batı, gerçek yüzünü ve özellikle Müslüman ülkeler için Demokrasi istemediğini ve Demokrasinin Batı'ya münhasır özel bir hak olarak kalmasını istediğinin bu yasak ve engellemelerle ayan beyan açık ediyor. Batı zaten hiç bir zaman bizi sevmedi ve sevmiyecek. Referandum yoluyla askeri anayasayı değiştireceğimize Sisi gibi diktatörler veya İran rejimindeki Mollalar gelseydi, çok daha mutlu ve rahat olurlardı. Ama demokratik bir seçim? Bu sizin neyinize der gibi tek ağızdan koro söylüyorlar. Vah battan batı vah.
    Cevapla
  • tosun 7 yıl önce Şikayet Et
    bizim bakanımız bile avrupada demokrasıden bahsediyor kendilerine demokrası müslümanlara demokrası hakkı vermıyorlar görmüyormusunuz gözünüze soktular hala ınsan hakkı demokrsı antlaşma deyıp duruyorsunuz biz kendı perceremızden bakın ona göre hareket ermemiz lazım
    Cevapla
  • C.Ç 7 yıl önce Şikayet Et
    Doğru bir tespit.
    Cevapla
  • misafir 7 yıl önce Şikayet Et
    ilk önce üst düzey yöneticiler avrupadan ve avrupalidan hic anlamayan danismanlarini degistirmeli,bu günlere gelmemizde hep baskalarini suclamayalim,mesela davutoglunun avrupaylan yaptigi ve büyük bir zafermis gibi lanse ettigi mülteci anlasmasi,hani vize 3 ayda kalakacakti,halbuki davutoglu avrupada yasayan herhangi bir isciye bile sorsa avrupalinin türklere vizeyi bir bahane bularak kaldirmayacagini söylerdi.bence yöneticilerin danismanlari avrupa ve avrupalidan pek haberleri yok.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Merkez Bankası anketi açıkladı: İşte dolar, enflasyon ve faiz tahmini...
 O maçtan sevindiren haber! Türkiye'ye ülke puanı müjdesi