Alman basını: Erdoğan'a vize verilmemeli

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın Almanya'da yapacağı toplantının iptal edilmesinin ardından bugün Alman gazeteleri "Erdoğan'a vize verilmemeli" dedi.

Alman basını: Erdoğan'a vize verilmemeli
Alman basını: Erdoğan'a vize verilmemeli
GİRİŞ 03.03.2017 10:52 GÜNCELLEME 03.03.2017 10:52
Bu Habere 68 Yorum Yapılmış

Alman gazetesi Die Welt'in Türkiye muhabiri Deniz Yücel'in tutuklanması sonrası Almanya'dan gelen tepkiler artıyor. Dün Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın Almanya'da yapacağı toplantının iptal edilmesinin ardından bugün Alman gazeteleri "Erdoğan'a vize verilmemeli" söyleminde bulundu.

''ERDOĞAN'A VİZE VERİLMEMELİ''

Berlin'de yayımlanan Tagesspiegel gazetesindeki yorumda Alman hükümetinin Türkiye'ye yönelik tavrını sertleştirmesi gerektiğine işaret ediliyor: "Türkiye ile ilişkimiz böyle devam edemez. Yumuşak bir siyaset yerine açıkça tavrın ortaya konulması gerekiyor. Yumuşak sözlerle yaklaşmak yanlış bir tavır. Erdoğan'ın demokrasinin gerektirdiği gibi hem sokakta hem de siyasette yani resmi olarak protesto edilmesi gerekiyor… Erdoğan'a Türkiye'de ‘açıkça görülen insan hakları ihlalleri' nedeniyle Almanya vizesi verilmemeli."

BAŞKA BİR GAZETE SÖZDE DİKTATÖRLÜK ÜZERİNDEN YÜKLENDİ

Passauer Neue Presse gazetesindeki yorumda Bakan Bozdağ'ın katılacağı referandum etkinliğini iptal edilmesi olumlu bir gelişme olarak değerlendiriliyor.

"Türkiye Adalet Bakanı Bozdağ'ın Almanya'da Erdoğan diktatörlüğünün tanıtımını yapamayacak olması iyi bir haber. Günlerce beklenen bu medeni cesaret örneği sonunda geldi. Gaggenau Belediye Başkanı siyasi argümanlar yerine dolu bir salonun yaratacağı tehlikeyi öne sürmüş olsa da, sonuçta hiçbir zaman için yapılmaması gereken bir etkinlik iptal edildi. Zira bir diktatörlük sistemi için seçmeninin oyunu istemek, Alman hukukuna göre Anayasa'ya aykırı hedefleri içeriyor."

YORUMLAR 68
  • alpr 7 yıl önce Şikayet Et
    Fetöcü almanlar hayır diyorsa zaten 10000 kere evet derim
    Cevapla
  • zekai beyefendi 7 yıl önce Şikayet Et
    kudurun gavurun tohumlari kudurun az kaldı...
    Cevapla
  • paris/trabzon 7 yıl önce Şikayet Et
    buyuk turkiye guclu turkiye korkutuyor namussuz avrupayi halkin oyuyla secilen biri diktator ise evet buna halk karar verdi
    Cevapla
  • Ferman 7 yıl önce Şikayet Et
    Peki 15 million yahudi yi yok etmek anayasanizda kabul mu diktatöre gelince dünyanin gördügü en zalim diktatör hitler dir bizde ki serefli nahmuslu sözünün eri kurban olan böyle diktatöre
    Cevapla
  • fatih dikmeci 7 yıl önce Şikayet Et
    halen bu almannya dost diyenlere. daha ne duruyorsunuz almancı arkadaşlar. alın dövizleri gelin ulkenize. halen bunların arabaları bizde yok satıyor. ulan nasıl milletiz ya stokholm sendromu devam ediyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Arabalarda dijital devrim! Tek tuşla motor gücü değişecek
Yazar Dursun Ali Taşçı hayatını kaybetti