ABD'den Münbiç açıklaması

Dışişleri Bakanlığınca, Başkan Donald Trump yönetimi devraldıktan sonraki ilk basın toplantısı düzenlendi.

GİRİŞ 08.03.2017 04:24 GÜNCELLEME 08.03.2017 09:46
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

ABD Dışişleri Bakanlığı Geçici Sözcüsü Mark Toner, "El-Bab’ın doğu tarafı çok karışık bir bölge. Birden fazla güç bu bölgede, açıkça söylemek gerekirse birbirlerine çok yakınlar. Tarafların ortak amacı ise DEAŞ ile mücadele." dedi.

Dışişleri Bakanlığınca, Başkan Donald Trump yönetimi devraldıktan sonraki ilk basın toplantısı düzenlendi. Bakanlığın geçici olarak sözcülük görevini yürüten Toner, gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

BİRDEN FAZLA GÜÇ BÖLGEDE

Toner, bir soru üzerine Münbiç’te yaşanan gelişmelere ilişkin açıklamalarda bulundu. Toner, "El-Bab’ın doğu tarafı çok karışık bir bölge. Birden fazla güç bu bölgede, açıkça söylemek gerekirse birbirlerine çok yakınlar. Tarafların ortak amacı ise DEAŞ ile mücadele." diye konuştu.

GERGİNLİK YAŞANMASINI İSTEMİYORUZ

"Bölgede gerginlik yaşanmasını istemiyoruz." ifadesini kullanan Toner, şöyle devam etti:

"Küçük bir alanda birden fazla gücün olduğu zamanlarda gereksiz veya istem dışı gerginliğin yaşanmamasını istiyoruz. Durum zaten yeterince gergin ve hareketli. Bütün taraflara DEAŞ’a yoğunlaşmaları gerektiği mesajını yolluyoruz. Koalisyon müttefiklerimiz ve ortak güçlerle yakın koordinasyon içinde olmaya devam edecek. Ortak hedefimiz DEAŞ olacak."

İsrail’in Filistin topraklarında yeni yerleşim yerleri inşası

Toner bir başka soru üzerine de İsrail’in Filistin topraklarında yasa dışı yerleşim faaliyetlerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Bakan Rex Tillerson’un "İsrail’in yerleşim aktivitelerini durdurması gerektiği" yönündeki sözlerini hatırlatan Toner, İsrail ile görüşmelerin devam ettiğini bildirdi.

Toner, "Yeni yerleşim yerlerinin oluşturulması taraflar arasındaki sorunu etkileyebilir, bu konu ele alınıyor ve Bakan da bunu gündeme getirdi." dedi.

Mark Toner, ABD Dışişleri Bakanlığının konuya ilişkin rolünü ise "Beyaz Saray ile birlikte sorunun çözümü için çalışıyoruz. Şu anda, bir sonraki adımımızı atmak için durumu gözden geçiriyoruz. Dışişleri Bakanlığının bu süreç içinde rol oynadığını belirtmek isterim." sözleriyle ifade etti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 8
  • Enigma 7 yıl önce Şikayet Et
    İsrail in hata yaptığını herkes söylüyor. O zaman kardeşim nasıl rusya ya yaptırım uyguluyorsanız. Nasıl İran'a yaptırım uyguluyorsanız. Bunlarada yaptırım uygulayın. Ne oluyor ondan sonra görelim.
    Cevapla
  • esas 7 yıl önce Şikayet Et
    Birden fazla güç değil 2 tane var. Türkiye tarafı (Yöre halkı ve Türkiye) ve Diğer taraf(Diktatör esed, PKK teröristleri ve ABD ile Rusya)
    Cevapla
  • alper__x__ 7 yıl önce Şikayet Et
    emin olunki o bölgende abd rusya ve ab,çelilsin herşey yoluan girer..gerisini biz temizleriz....
    Cevapla
  • esas 7 yıl önce Şikayet Et
    O zaman Türkiyeye değil DAEŞ e engel olun
    Cevapla
  • ertugrul06 7 yıl önce Şikayet Et
    yalancı kafirler tc sizin biletinizi kesecek az kaldı ...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! Putin Türkiye'ye geliyor
Ali Koç'tan TFF için olay iddia: Son derece yadırgadık