Çelik: ''Avrupa Erdoğan düşmanlığı yapıyor''

AA Editör Masası'na konuk olan AB Bakanı Ömer Çelik, "Türkiye ile kendi aralarına bir Berlin duvarı örüyorlar" dedi.

GİRİŞ 08.03.2017 10:22 GÜNCELLEME 08.03.2017 11:43
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

AB Bakanı ve Başmüzakereci Çelik, Türk bakanların Almanya'da Türk vatandaşlarıyla buluşmasının engellenmesine ilişkin, "Türkiye ile kendi aralarında bir Berlin duvarı kuruyorlar. Ama bu burada kalmıyor" dedi.

AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik AA Editör Masası'nda önemli açıklamalarda bulunuyor.

Çelik'in açıklamalarından satır başları şu şekilde:

''ERDOĞAN DÜŞMANLIĞI YAPIYORLAR''

"AB göçmen konusundaki sınava geçememiştir. Bu sınavı geçemeyince aşırı sağ göçmen düşmanlığı politikası karşısında sınırları kapatmak gibi yaklaşımlar ürettiler. Kamuoylarını zehirliyorlar burada da. Bu büyük bir yalan. Türkiye karşıtlığı üzerinden kamuouyunu zehirlediklerini söylüyorum. Herhangi bir siyasetçiniz Erdoğan düşmanlığı yapmadan haber olamıyor, gündemde yer alamıyor. Onu kaldırdığın zaman Türkiye düşmanlığı çıkıyor altından."

''ALMANYA YÖNETEMİYOR''

AB Bakanı ve Başmüzakereci Çelik, Türkiye'nin yükselen güç olmaya başladığı andan itibaren Almanya ile arasında rekabet olduğunu belirterek, "Bu rekabeti bir sinerji üretecek, aramızdaki işbirliğini artıracak, kazan-kazana dönüştürebilecek şekilde yönetmemiz gerekirdi fakat Almanya bunu bu şekilde yönetemiyor." dedi.

''PYD'YE TAVIR ALIN''

"ABD'ye söylüyorum, PYD'ye karşı tavır alın, Anti Amerikanizm'den hiçbir şey kalmaz."

''SARKOZY'NİN, LE PEN'İN, WİLDERS'IN AVRUPA'SINI TÜRKİYE İSTEMEZ''

AB Bakanı ve Başmüzakereci Çelik: "Bana bazen soruyorlar. 'Türkiye hala AB üyesi olmak istiyor mu ' Ben de şunu söyledim. 'Türkiye AB üyesi olmak istiyor mu' cümlesinde 'Avrupa' kelimesi önemli. Hangi Avrupa! Eğer kastettiğiniz şey Sarkozy'nin Le Pen'in, Wilders'in kafasındaki Avrupa ise Türkiye böyle bir AB içinde hiçbir zaman olmak istemez, böyle bir AB'yi meşru görmez. Ama siyasi değerler temelinde entegre olmuş, insan hakları ve demokrasi konusundaki çifte standartlardan arınmış, Avrupa'nın kurucu babalarının ortaya koyduğu çerçevede barış ve istikrar projesi olan Avrupa'yı diyorsanız Türkiye zaten bunun doğal bir parçası olma arzusundadır."

YORUMLAR 1
  • Önce vatan 7 yıl önce Şikayet Et
    Avrupa,Batı ve Hristiyan topluluğunu Sayın Erdoğan'ın önderliğinde yeniden benliğini bulan Müslüman Türkler'in korkusu bürüdü..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Batı Çin'den dersini aldı: Türkiye için tarihi fırsat!
Dikkat! Yeni uygulamayla bu kişiler ehliyet alamayacak