AB'ye seslendi: Beni de tutuklayacak mısınız

Eski İsveç Başbakanı Carl Bildt, Hollanda’nın skandal tavrına tepki göstererek, 'Viyana’da İsveçlilere yönelik bir seçim mitingi düzenlersem beni hapse mi atacaksınız?' diye sordu.

AB'ye seslendi: Beni de tutuklayacak mısınız
AB'ye seslendi: Beni de tutuklayacak mısınız
GİRİŞ 15.03.2017 19:23 GÜNCELLEME 15.03.2017 19:24
Bu Habere 35 Yorum Yapılmış

Türk bakanların toplantılarına izin verilmemesi sonrası Türkiye ile Hollanda arasında başlayan diplomatik krize tepkiler devam ediyor.

Avrupa’da yaşayan 4 milyondan fazla Türk kökenli vatandaşın, Türkiye’deki referandum hakkında bilgilendirilmeleri gerektiği şeklinde görüş bildiren açıklamalara eski İsveç Başbakanı ve Portekiz’in eski AB Bakanı’ndan destek geldi.

BENİ DE TUTUKLAYACAK MISINIZ?

Eski İsveç Başbakanı ve Avrupa Dış İlişkiler Konseyi üyesi Carl Bildt, kendisinin de İsveç’teki seçimler için yurt dışında kampanyalara katıldığını ve başka ülkelerin siyasetçilerinin İsveç’te seçim kampanyaları düzenlediklerine şahit olduğunu belirterek, “Viyana’da İsveçlilere yönelik bir seçim mitingi düzenlersem beni hapse mi atacaksınız?” sorusunu yöneltti. Bildt, Almanya, Hollanda ve Avusturya’nın yasakçı tavrının özgürlükler, ifade ve toplanma hürriyeti açısından derin sorunlar doğuracağına işaret etti.

"YASAKLARI AÇIKLAYACAK TEK BİR HAKLI NEDEN BİLE YOK"

Eski Portekiz AB Bakanı Bruno Macaes de ifade özgürlüğüne karşı şok edici saldırılara AB’nin sessiz kalışını eleştirerek, “Yasakları açıklayacak tek bir haklı neden bile yok.” dedi.

Macaes, Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker’in Avrupa Parlamentosu Genel Kurulu’nda yaptığı açıklamalara değinerek, Juncker’in gerçekten Türklere uygulanan yasağı savunup savunmadığını merak ettiğini belirtti. Macaes, bu durumun önemli bir sorun olduğunu ve AB’nin özgürlüklere yaklaşımı konusundaki tavrının daha büyük sorunlar doğuracağını söyledi.

İFADE VE TOPLANTI HÜRRİYETİ NEREDE KALDI?

Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Donald Tusk ve Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, Strazburg'da devam eden AP Genel Kurulu'nda yaptıkları konuşmada, Hollanda'ya destek veren açıklamalar yapmıştı. İki lider, AB'nin temel değerleri olarak gösterilen ifade ve toplantı hürriyetinin bazı AB ülkeleri tarafından engellenmesi konusuna ise değinmemişlerdi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 35
  • ismail serin 7 yıl önce Şikayet Et
    dedelerimiz isvece 300 kese altin veriyor tahsilata gönderiyor verecekleri olmayinca bagisliyorlar ilk 100 kilometrelik demir yolunu karsiliksiz yabtiriyor ama kirallarini teslim etmek icin gelen askerlerimiz konakladigi yer askersunda imha etiler iste bu ama nedense turkleri begenmiyorlar.
    Cevapla
  • ArtukBey 7 yıl önce Şikayet Et
    Şu kibirleri olmasa dünya güllük gülistanlık olacak ama gel görki şeytan bu silahı çok iyi kullanıyor.
    Cevapla
  • mehmet k 7 yıl önce Şikayet Et
    Tamam iyi konuşuyorsunuz da...türkiyenin yanında gibi gözükenlere bakın hepsi ya emekli yada şu an aktif görevde olmayanlar.aktif görevde olsalar onlarda saldırır.
    Cevapla
  • Erdoğan 7 yıl önce Şikayet Et
    Ey hollanda çöküyorsun batıyorsun çirkinleşiyorsun neslin kuruyor
    Cevapla
  • bulent 7 yıl önce Şikayet Et
    it iti ısırmaz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kassam Tugayları, İsrailli esir Goldberg-Polin'in açıklamasını yayınladı
PKK/KCK'nin Almanya yapılanması sözde sorumlularından Saim Çakmak İstanbul'da yakalandı