Bakan'dan Alman kanalında tokat gibi cevap!

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç sosyal medya hesabından Alman TV kanalı ARD’de katıldığı programın yeni görüntülerini paylaştı.

GİRİŞ 16.03.2017 16:22 GÜNCELLEME 16.03.2017 16:56
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Alman TV kanalı ARD’de Almanya Özel Yetkiler Bakanı Peter Altmaier’e, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası Köln’de düzenlenen bir mitinge Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın telekonferans yöntemiyle katılmasının engellendiğini hatırlatarak, demokrasi dersi verdi.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Alman TV kanalı ARD’de Anne Will'in yönettiği "Türkiye ile Krizden Çıkma Yolu Nedir?" konulu açık oturumda, Almanya Özel Yetkiler Bakanı  Peter Altmaier’e demokrasi ve ifade özgürlüğü dersi verdi.



Programda, geçen yıl Köln'de düzenlenen "demokrasi" mitinginde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın halka video konferans aracılığıyla seslenmesine yasak getirildiğini hatırlatan Bakan Çağatay Kılıç, canlı yayında Alman Bakan Altmaier’ı köşeye sıkıştırdı. 15 Temmuz darbe girişiminde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın doğrudan hayatının hedef alındığını belirten Bakan Çağatay Kılıç, “Köln'de darbe girişiminden çok kısa bir süre sonra ben bir konuşma yaptım. Demokrasinin ve insan haklarının korunmasıyla ilgili olarak. Ama 24 Saat içerisinde Alman mahkemeleri sayın cumhurbaşkanımızın ki o darbe girişiminde doğrudan hayatı hedef alınmıştı. Onun konuşmasına izin verilmedi. Bu doğru bir şey değildi. Mahkeme karar vermiş olabilir. Ama bana göre bu doğru değil. Darbe gecesi şahsen öldürülmek istenen bir Cumhurbaşkanı'nın en azından video konferansı ile Köln'de barışçıl bir şekilde 50 bin vatandaşının bulunduğu yerde konuşmasına izin verilmedi” şeklinde konuştu.

YORUMLAR 1
  • BANU 7 yıl önce Şikayet Et
    Yasadigin ülkenin dilini cok iyi ögreneceksin ki haksizliklara karsi en iyi sekilde kendini savunabilesin..Sayin Bakan gibi mesela.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Üsküdar-Samandıra Metro Hattı'ndaki aksaklık 40 saattir çözülemedi
WhatsApp'a ağır suçlama! Şoke eden Gazze iddiası